Heräsin seitsemän aikaan ja poika myös. Tein aamulla kaurapuuroa kattilallisen. Poika söi sitä ja minä yritin syödä. Ei maistunut puuro noin aamutuimaan ;-) Laitoin vielä itselleni teetä ja tein pari muna-lohileipää.

Isosiskoni tuli jo ennen yhdeksää meille ja sitten odottelimme toista isosiskoani parikymmentä minuuttia. Matka Jyväskylään sujui hyvi: juteltiin kuulumiset ja monet muutkin asiat. Hautajaispaikalla olimme etuajassa. Siunaustilaisuus oli aika karu: paikalla oli vain 15 henkilöä. Pappi ja kanttori hoitivat työnsä kunnialla. Kukat laskettiin arkun viereen järjestyksessä, virret veisattiin ja sitten kävimme kukkien kera hautakummulla.

Muistotilaisuus oli Jyväskylän keskustassa. Tarjolla oli lohikeittoa ja leipiä leikkeleiden kera. Juomina vesi, maito tai mehu. Lisäksi mansikka-kermakakkua ja pikkuleipiä kahvin ja teen kera. Mukavat jutustelut sukulaisten kera.

Kotimatka sujui yhtä hyvin kuin menomatkakin. Kotipihassa ihasteltiin toisen siskoni uutta autoa. Sitten kävin vielä isomman siskoni kanssa lähikaupassa. Nyt on ruisjauhoja valmiina leipää varten ;-)

Illalla saunoin ja poika myös. Poika lähti vielä yökeikalle: vei asiakkaat Messukylästä kaupunkiin. Aamulla hänellä on ruuankuljetusta.

Nyt sitten ruisleipätaikina juurtumaan ja peukut pystyyn!

Päivän onnistumiset:

1. Pojan työreissu oli onistunut ja vaiherikas

2. Hautajaisreissu onnistui hyvin

3. Huomenna nukun piiitkäään