Poika oli lähti hommiinsa ennen kahtatoista. Keitettiin kahvit sitä ennen. Meille tuli tänään kolme Aamulehteä. Postilaatikossa oli aamulla kaksi samanlaista lehteä, molemmista puuttui ihmiset- ja kulttuuriliite. Soitin jakelupäiystykseen ja sitten tuli se kunnollinen lehti.

Tytär ja vävykokelas kävivät illalla kahvilla. Mukana oli myös vävykokelaan ihana koira. Se kuulemma ymmärtää vain venäjää, mutta kyllä se suomeakin tottelee. Otin jääkaapista makkaraa ja komensin koiran istumaan. Hyvin totteli ja sai sitten makupalan. Juotiin kahvit ja syötiin porkkanakakkua jonka olin ottanut pakkasesta sulamaan. Tuli puhe verenpaineesta ja minä otin mittarin esille. Kokelaalla oli aikas korkea lukema. Häntä nauratti kun naiset saivat leikkiä sairaanhoitajia. Kun minulla oli kaksi mittaria, niin annoin niistä vanhemman nuorten matkaan. Saavat tarkkailla paineita.

Nuoret lähtivät ajelemaan Turkua kohti ja ottivat vielä täältä Tampereelta kimppakyytiläisen mukaan. Minä aloin kirjoittamaan ajopäiväkirjaa 2014. Sain sen valmiiksi elokuun loppuun asti. Huomenna on siis pakerrettava syyskuusta joulukuulle.

Ruuaksi tein tänään porsaspataa ja riisiä. Pataan tuli suikalelihaa 800 g, mustapippuria, suolaa, tuoretta chiliä ja sipulia. Sai hautua uunissa monta tuntia. Liha oli pehmeää. Paistinpannulla lihasta tulee helposti sitkeää, mutta uunissa haudutus onnistuu aina. Yhdistin padan ja riisin ja lisäsin vielä mikrossa lämmitettyjä pakastevihanneksia mukaan.

Päivän onnistumiset:

  1. Kivat kahvittelut täällä kotona
  2. Ajopäiväkirja melkein valmiina
  3. Kotiruokaa taas tehty