Asiakas laittoi tekstarin aamulla ja pyysi peruutusta tälle päivälle. Oli kuulemma niin kipeä. No, sovittiin sitten uusi aika huomiseksi jonka olin jo aiemmin hänelle varannutkin. Eli tuli sitten puolittainen vapaapäivä. Ajattelin olla reipas ja laitoin heti pyykit koneeseen. Tuuletin petivaatteet ja sitten vaihdoin lakanan, pussilakanan ja tyynyliinan sänkyyni.

lettupannu15.jpg

Päivällä teki mieli pitsaa tai jotain muuta herkkua. En viitsinyt lähteä autollani mihinkään, joten tein sitten lettutaikinan. Letut oli hyviä kahvin kera. Voi kun olisi vielä ollut kermavaahtoakin! Lähdin työkohteeseeni kolmeksi. Jankassa oli vakiasiakas vastassa ja juteltiin kuulumiset. Asiakkaan pesuhuoneen lattia kaipasi tehopesua. Pesin sen poikani vanhaksi menneellä partavaahdolla. Tuli muuten todella puhdasta jälkeä. Onneksi partavaahtoa vielä jäi, joten lopulla voin pestä oman pesuhuoneeni lattian.

Kotimatkalla vein muovijätteet kierrätyspaikkaan ja palautin pullot sekä tölkit kauppaan. Samalla reissulla muistin että pyykit oli edelleen pesukoneessa. Heti kun pääsin kotiin, laitoin ne kuivumaan. Onneksi koneessa ei ollut mitään rypistyvää vaatetta. Illalla tein ruokaa huomiseksi. Paistoin porsaanlihasuikaleita, punasipulia ja paprikaa. Maustoin valkosipulilla ja mustapippurilla. Sekaan myös pekoni-sipulikermaa. Lisäksi keitin riisiä ja lopuksi yhdistin kaikki ainekset. Hyvää tuli.

Päivän onnistumiset:

  1. Puolikas vapaapäivä
  2. Partavaahtokikka toimi hyvin
  3. Kotiruokaa valmiina