Eilen menin sairaalaan klo 9.30, kuten oli pyydetty. Osasto oli niin täynnä että minulle järjestettiin oma huone tutkimushuoneeseen. Vaatteidenvaihto ja sitten sänkyyn makaamaan. Tunnin päästä kyselin että onko minut unohdettu. Ei kuulemma oltu ;-) Omahoitaja laittoi tipan puolenpäivän maissa ja sitten torkuin pari tuntia. Lääkäri tuli tapaamaan kahden maissa ja kertoi että aikataulu on viivästynyt.

Kolmen aikaan pääsin hoitohuoneeseen. Alkuvalmistelut ja sitten varsinainen tutkimus sekä hoito. Siihen kului noin kaksi tuntia. Puudutuksesta huolimatta operaatio sattui. Sain kipulääkettä ja puudutus annettiin kahteen kertaan. Vika löytyi ja kolme sydänsäiettä poltettiin. Rytmitys oli aika kauheaa: pulssi nostettiin maksimiin monta kertaa. Vika saatiin kyllä korjattua ;-)

Vuodeosastolla sain vihdoinkin ruokaa ja se maistui. Olin ollut ilman ruokaa ja juomaa noin 20 tuntia. Illalla tuotiin vielä kahvit ja konjakki leivän kera. Huonekaveri oli mukava 82-vuotias nainen. Juteltiin puoleenyöhön mukavia. Nukuin todella huonosti ja heräsin jo viideltä.

Lääkäri kävi aamulla tapaamassa ja kertoi että kaikki sujui hyvin. Kirjoitti viikon sairaslomaa ja uusi verenpainereseptin. Jälkitarkastus omalääkärillä kolmen kuukauden päästä. Kotona soittelin asiakkaille ja peruin tulevan viikon hommia. Pötköttelin sohvalla ja katselin telkkaria. Autoa ei saa ajaa pariin päivään eikä nostella mitään painavaa.

omppupiiras13-normal.jpg

Ajankuluksi tein kaalipataa ja omenapiirakkaa. Kaalia jäi vielä iso kimpale, eli huomenna siitä vaikka piirakkaa. Tietääkö kukaan Viipurissa myytävien ihanien kaalipiirakoiden ohjetta?

Päivien onnistumiset:

  1. Ablaatio onnistui
  2. Ihanaa olla taas kotona
  3. Asiakkaat olivat ymmärtäväisiä peruutuksien suhteen