Tänään (sunnuntaina) olin Acutassa, mutta en sydämen takia. Vaan hampaan. Muutama päivä sitten ilmestyi ikeneen outo patti. Se oli kivuton eikä hammastakaan särkenyt. Päätin tänään soittaa kaupungin päivystykseen ja halusin vaan tarkastuksen... Oma hammaslääkärini on vielä kesälomalla. Sain iltapäivälle ajan ja siellä sitten kuluikin monta tuntia. Sain heti kolme pilleriä esilääkettä ja sitten pattikohta kuvattiin kahteen kertaan. Juurihoito ei ollut kuulemma ulottunut tarpeeksi pitkälle ja hampaassa oli tulehdus. Lääkäri ihmetteli, kuinka se voi olla kivuton.

Minä olin ihan kauhusta jäykkänä kun lääkäri meinasi alkaa poraamisen. Kysyi että jos koko hammas otettaisiin vain pois? Lääkäri totesi että voi olla ettei se uusi juurihoito auta asiaa. No, koko hammas otettiin sitten pois. Ja sehän ei kokonaisena lähtenyt, vaan palasina. Sain kaksi lääkekuuria, joista kyllä taidan syödä vain sen penisiliinikuurin. Hirveä kipu illalla, kun puudutus lakkasi. Ja huomenna sitten töihin.

Eilen oli vielä mukavaa. Olin tyttäreni kanssa kaupungilla kukkaisviikon avajaissa. Katseltiin autokulkue ja käytiin Tillikassa syömässä pyttipannut. Ovat muuten ihan ylimainostettuja, tai sitten kokilla oli huono päivä. Päästiin pojan kyydillä kotiin. Keitettiin kahvit ja tehtiin banaanipirtelöt. Tyttären kanssa sitten raivattiin kellaria. Aika siisti siitä tulikin. Roskiin lähti styroxia, sahanpurua ja sekalaista roskaa. Kissakin pääsi ulkoilemaa.

Päivän onnistumiset:

  1. Helle taitaa vähän helpottaa
  2. Pahin kipu on ohitse
  3. Kellari on melkein tip ja top