Poika herätteli minua kahdentoista maissa. Olisin varmaan nukkunut vielä muutaman tunnin. Joku unitauti minulla kyllä on ;-) No, poika oli jo aamutuimaan tehnyt yhden kyytikeikan ja lähti sitten puolenpäivän jälkeen kohti Lahtea.

Minä vaan laiskottelin koko päivän. Rento aamupala Aamulehden kera ja sitten tallenteiden katselua kissa sylissä. Tein kyllä ruokaa: kananpalat uuniin ja porsaan sisäfile maustumaan. Marinadi oli hyvä: 2 rkl sweetchilikastiketta, 1-2 valkosipulinkynttä, yhden appelsiinin raastettu kuori ja suolaa sekä pippuria. Tämä seos on tarkoitettu noin 300 gramman fileelle, eli tuplaa tai triplaa ohje fileen koon mukaan. Tietysti annoin marinoitua tarpeeksi ja ruskistin fileen joka puolelta ennen uuniin menoa. Kanat paistuivat tunnin verran uunissa 175 asteessa ja sitten file paistui uunissa 10-15 minuuttia samassa lämmössä. Paketoin fileen vielä folioon jälkikypsymään.

Tässä linkissä kolme erilaista marinointiohjetta. Aikas käteviä, suosittelen.

Poika tuli kotiin illalla. Oli käynyt ruokakaupassa ja toi mukanaan leipää. Ja myös kermaviiliä ja mustikoita. Lupasin tehdä huomenna mustikkapiirakkaa.

Päivän onnistumiset:

  1. Tarpeeksi on nukuttu
  2. Ruuat onnistui taas hienosti
  3. Kissa sai herkkuruokaa ja oli tyytyväinen