Jopa vierähti aikaa. No, aloitetaan torstaista. Silloin oli kissa- ja lapsipäivä. Ensin aamulla oli kaverina oma Leopold kissa. Matkasin Messukylään (poika pääsi kyydillä työmaalleen) ja siellä oli kaksi kissaa vastassa. Kävin syömässä Munkkimiehissä maksahöystöä perunoiden ja salaatin kera. Sitten Lielahteen ja siellä oli vastassa yksi kissa. Ja myös perheen emäntä. Hän keitti kahvit ja ne juotiin mukavien juttelujen kera. Soitin terveyspalveluiden neuvontapuhelimeen ja ihmettelin että pitääkö verenpainelääkitystä nostaa nyt yhteen pilleriin. Uuden lääkkeen ohjeessa oli että ensin viikko puolikkaalla ja sitten kokonainen. Sairaanhoitaja ei osannut neuvoa, mutta lupasi että lääkäri soittaisi perjantaina. Kotimatkalla otin sekä tyttäreni että poikani kyytiini. Kotona syötiin borssikeittoa smetanan kera.

Perjantaina oli kaksi työkohdetta. Ensin Nattari ja siellä kaksi ihanaa koiraa vastassa. Sitten lääkäri soitti. Kerroin hänelle mittaamani verenpainetulokset ja lääkäri tuumasi että jatka vaan puolikkaalla pillerillä. Kävin kotona syömässä ja jatkoin matkaani keskustaan. Siellä juttelut asiakkaan kanssa ja hommat OK. Kotimatkalla poikkesin ruokakaupan kautta.

Nyt lauantaina heräsin jo kymmenen maissa. Tein lihamakaronilaatikkoa nyt uudella ohjeella. Paistoin pekoniviipaleita ja sitten lisäsin mukaan kaksi silputtua sipulia. 400 g sika-nautajauhelihaa paistumaan ja puolikas smetanapurkista. Munamaidon sekaan laitoin 2,5 dl kolmen juuston kermaa. Hyvää tuli! Poika oli työmaallaan ja palasi juuri nyt kotiin. Minulla oli päivällä näköhäiriö: sahalaitaista kuviota silmissä vartin verran. Mitään päänsärkyä ei kyllä ollut. Sama homma on ollut kerran aikaisemminkin, tosin vuosia sitten. Nyt olen jumpannut hartioita ja uskon että hartioiden jumituksesta koko homma johtuikin.

pekonilooraa15.jpg

Päivän onnistumiset:

  1. Torstaina molemmat lapset täällä kotona
  2. Perjantaina juttelu lääkärin kanssa
  3. Lauantaina tehty herkkuruokaa