Hellassani on pikatoiminto, jolla uuni lämpiää noin kuudessa minuutissa 200 asteiseksi. Muutama päivä sitten huomasin, ettei se enää toimi. Saan kyllä uunin lämpöiseksi laittamalla ylä/alalämmön ja säätämällä sopivan asteluvun. Mutta hirmu hitaasti sekin toimii. Voikohan vikaa korjauttaa ja kannattaako se?

Tänäänkin olen taas kokkaillut. Poika ihmetteli että kuinka meillä on nykyään aina vaan ruokaa ja leivonnaisia valmiina. Joku kipinä minulle on tullut ja kokkailu on kivaa. Ainahan minä olen ruokaa ja leivonnaisia tehnyt, mutta nykyään vielä enemmän.

Poika oli lähtenyt aikaisin aamulla töihinsä ja palasi kotiin ennen puoltapäivää. Taas satoi vettä, joten ruohonleikkuu siirtyy. Nyt olisi ollut pojan vuoro ;-) Kävin iltapäivällä ruokakaupassa ja apteekissa. Tein suolaista rahkapiirakkaa pellillisen. Tuunasin vähän ohjetta ja täytteenä oli sitten jauhelihaa, punainen chili, tuoreita jumboherkkusieniä ja sipulia. Ananasmurskaa laitoin vain purkillisen. Kananmuna-kermaseokseen kannattaa lisätä juustoraaste ja kaataa seos piirakan päälle juuri ennen uuniinlaittoa. Mutta hyvää siitä tuli. Ei muuten maistunut rahka ollenkaan ja ehkä sen voisi korvata kermaviilillä. Jos siis jotakin rahkaa inhoavaa ei tämä ohje innosta. Varsin helppo ja toimiva resepti, kannattaa kokeilla!

Keitettiin kahvit ja syötiin piirakkaa. Tein vielä saaristolaisleipää, melkein ihan itse ;-) Ostin valmispaketin, johon lisättiin vain neste. Käytin nesteenä tuoremehua. Leipä näyttää ja tuoksuu hyvältä, mutta vasta aamulla maistan sitä.

Päivän onnistumiset:

  1. Kokkailu oli kivaa
  2. Onneksi uuni vielä lämpiää
  3. Vielä tiskit koneeseen ja aamulla on vastassa puhdas keittiö