Heräsin jo klo 8.00. Uni oli huonoa ja kuumuus oli sietämätöntä. Olin aamupalalla kun kuulin työkoneen lähestymisen kauhealla ryminällä. Se pysähtyi tonttini kulmalle ja sitten alkoi ryske.

Kyseessä oli traktori jonka perässä oli laite jolla raivataan ojia. Meidän pihasta lähti ensin paju ja sitten nyljettiin vaahteraa ja pihakoivua. Rynnistin ulos yöpuvussa ja viittelöin traktorikuskille tuloksetta. Lähti äkkiä käpälämäkeen ja siinä samalla veti tasaiseksi muutamat kukat.

Soitin kaupungin puutarhapuolelle ja tein asiasta ilmoituksen. Minulle luvattiin soittaa ja selvittää asiaa. Mitään soittoa ei ole tullut. Koivusta on siis kaluttu oksia poikki noin 2,5 metrin korkeudesta ja silppua on pitkin pihaa ja tietä. Otin tuhosta valokuvia. Toivottavasti minuun ollaan yhteydessä huomenna.

Olin pari tuntia töissä Messukylässä. Ketään ei ollut paikalla: ei kissoja eikä ihmisiä. Hommat ihan OK. Käväisin kotona ja sitten lähdin katsastukseen. Siellä ei ollut yhtään jonoa, vaikka sitä uumoilin. Katsastusmies kertoi että olivat juuri saaneet purettua tunnin jonon pois: tulin siis todella hyvään aikaan paikalle. Katsastus maksoi 102 euroa. Ja läpi meni! Huomautus tuli toimimattomasta ajovalosta: se pitää vaihtaa 11.8 mennessä. Kotona join kahvit pojan kanssa ja katselimme Sillä silmällä tallenteen.

Ennen iltaa kävin pojan kanssa Osuuspankissa ja kirjastossa. Poika sai uudet verkkopankkitunnukset ja hyvän opastuksen. Kiittelin palvelusta ja nuori nainen oli yhtä hymyä kun lähdimme pois. Kirjastossa poika vaan huokaili kun minä tutkailin hyllyjä. Löysin muutaman hyvän kirjan: Seppo Jokisen Koskinen ja siimamies (luettu jo puoliväliin), Tee mitä haluat ja Kesämökkihöperön lomakirjan.

Illalla paistoin grillitaskuja ja kypsensin riisipuuron. Eiköhän näillä eväillä pärjätä pari päivää.

Päivän onnistumiset:

1. Auto on katsastettu

2. Pojalla on nyt ne nettitunnukset

3. Ruokaa on valmiina