Menin aamulla vakipaikkaan Nattariin. Pitkään aikaan talossa ei ole ollut hälytykset päällä käydessäni, mutta nyt oli. En ollut varautunut asiaan ja sohelsin koodia ilman silmälaseja ja tietysti meni vikaan. Hälytys pärähti päälle ja securitas soitti taloon. Selitin kommellukseni ja silmälasit päässä sain hälyt pois. Asiakas soitti myöhemmin: oli pitänyt perua tämä siivous, mutta oli unohtanut. Ovat olleet mökillä viimeiset pari viikkoa ja siivottavaa ei siis ollut normaaliin tapaan. Kerroin aamun episodista ja asiakasta vaan nauratti. Pyysi minua kastelemaan pihakukat ja tein työtä käskettyä. Lähtiessäni laitoin hälyt taas päälle.

Kotona ehdin pikaisesti syömään ja sitten matkasin kohti Tampellan aluetta. Auto parkkihalliin: on huomattavasti halvempaa kuin kadulle pysäköinti! Asiakas oli jättänyt lapun jossa kertoi olevansa matkoilla. Pyysi lukitsemaan kaikki kolme ovea ja laittamaan ikkunat kiinni. Pöydällä oli minulle tuliainen Berliinistä: nallekarkkeja ;-)

Töiden jälkeen otin tyttäreni kyytiin Kalevasta ja menimme Jankan Lidliin. Tytär osti itselleen juoksuhousut ja -paidan. Samanmoinen setti myös pojalle, siis miestenmalli. Kaupassa tavattiin parikin tuttua ja ehdittiin vaihtamaan kuulumiset.

Kotona keitettiin kahvit wiinereiden kera. Tytär toi ylijääneet kahvipullat töistään. Minä ehdin juttelemaan naapureiden kanssa: pojan työllistymisestä ja meidän runnelluista pihapuista. Tytär halusi vielä jotakin herkkua: joko vohveleita tai pannaria. Tein pannaritaikinan ja paistoin sen. Olipa hyvää ja se tuli syötyä melkein kokonaan.

Tytär lähti bussilla poikakaverinsa asunnolle. Otti lainaksi lainaamani Tee mitä haluat kirjan. Annoin vielä mukaan rullan vessapaperia nuorelleparille. Nyt vävykokelas voi pitää minua entistä kummallisempana. Vessapaperirullassa on kyllä rakkausrunoja. Toimitin tyttärelle että he voivat huudella vessasta vuorollaan toisilleen niitä runoja ;-)

Päivän onnistumiset:

1. Hyvä työpäivä ja aikataulu piti kutinsa

2. Seppo Jokisen kirja luettu loppuun

3. Kivat kahvittelut lasteni (ja pannarin) kera