Nukuin klo 13.00 asti ja näin yöllä mukavia unia. Aamupalan ja lehden kanssa kului melkein kaksi tuntia. Sitten tein jauhelihakeittoa. Keittojuureksia ei ollut kuin kuivattuna, joten lisäsin soppaan thai-vihanneksia. Ne oli lähinnä tarkoitettu wokkiin, mutta palvelivat näinkin. Kovasti mausteita mukaan ja keitosta tuli todella hyvää.

Poika heräsi iltapäivällä ja katseli tallennetun Pirates of the Caribbean kolmosen. Kaverini soitti ja kertoi että tulevat ehkä käymään. Kaverini oli menossa lääkäriin. Lähtivät Toijalasta illalla kuuden maissa ja minä aloin tekemään pikawienereitä kahvipöytään.

Pikawienerit:

150 g rasvaa

1 dl maitoa

50 g hiivaa

2 rkl sokeria

1 kanamuna

4 1/2 dl vehnäjauhoja

Sulata rasva, lisää rasvan joukkoon maito. Murenna hiiva nesteeseen ja sekoita. Lisää sokeri, muna ja jauhot, sekoita taikinaksi. Anna taikinan kohota.

Täyte:

75 g voita (sulatettuna)

2 dl tomusokeria

2 tl vaniliinisokeria

Kaaviloi taikina ohueksi (1/2cm) levyksi. levitä täyte pinnalle, kääri levy rullaksi ja leikkaa rulla paloiksi, pane palat paperivuokiin, kohota, voitele ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Vehnäjauhoja ei ollut tarpeeksi, korvasin ne grahamjauhoilla. Taikina ei noussut tarpeeksi, mutta kaikesta huolimatta wienerit onnistuivat hyvin. Vieraat vaan jäivät tulematta. Harmittava juttu. Nyt paistokset pakkaseen.

Päivän onnistumiset:

1. Kotona kökkimistä ja hyvä niin

2. Pojan pyykit pesty ja viikattu

3. Viikonloppu on vaan aina niin parasta aikaa