Tänään näin illalla ihan oikean ketun kotipihassani. En ole koskaan nähnyt kettua luonnossa niin läheltä. Oli aika jännä kokemus.

Aamulla menin vakiasiakkaan luokse sovittuun aikaan. Työaika on ollut aina kaksi tuntia: matot pihalle ja normaali siivous. Nyt eläkeläisrouva kertoi että jos vaan tunnin siivoisin? Isoa mattoa ei tarvitse viedä pihalle, mutta muuten tavalliset hommat. Yksi ison maton viemättömyys pihalle ei todellakaan pudota siivousaikaa tunnilla. Jupisin itsekseni, mutta annoin armon käydä ja annoin periksi. Imuroinnin jälkeen ilmoitin että en todellakaan ehdi moppaamaan. Sain maksun käteisellä ja asiakas oli tyytyväinen. Tein tiedoksi että jatkossa kaksi tuntia on minimiaika.

Kävin kotona syömässä ja katselin telkkarista tallenteita. Sitten Pyynikin näkötornille munkkikahville herraseuraan. Tapasin siellä yrittäjäystäväni ja hän toi minulle uudet käyntikorttini. Mies tuli paikalle moottoripyörällä. Olipa taas mukavat juttelut. Minä tarjosin munkkikahvit lahjakortillani.

Siirryin Pyynikille asiakkaan luokse hommiin. Rouva oli juuri kotiutunut sairaalasta: polvileikkauksesta. Auttelin potilasta, eli lähinnä laitoin kassista tavaroita paikalleen. Mies lähti hakemaan vaimollensa lääkkeitä apteekista. Hommat ihan OK.

Kaverini kävi illalla kahvilla miesystävänsä kanssa. Olipa mukava tavata heitä ihan naamatusten, vaikkakin pikaisesti.

Päivän onnistumiset:

1. Jälkiverolappu saapui: onneksi saan maksaa kahdessa erässä

2. Mukavat kahvittelut kotona ja näkötornilla

3. Kettu oli uljaan näköinen