Päivällä ensimmäisessä työkohteessa sain juoda kahvit terassilla. Yhdessä asiakkaan kanssa nautimme juomista leipäjuuston ja lakkahillon kera. Juttelimme tietysti kissoista. Perheen toinen kissa on yhtä sertiä vailla muotovalio.

Ennen seuraavaa kohdetta hain höyrymakkaran Messukylän grilliltä. Vaikka en siellä usein poikkea, niin myyjä muisti että makkara ilman sinappia. Sinappia en ota koska syön ajaessa ja suttaamisen vaara on suuri. Juttelin myyjän kanssa tovin.

Toisessa kohteessa olin hieman etuajassa, mutta siitä ei ollut haittaa. Jutellessa selvisi että asiakkaan tyttären anoppi on ex-luokkakaverini äiti. Maailma on pieni.

Taas piti tankata ennen seuraavaa kohdetta: ostin Käpylän Valintatalosta pinaatti-vuohenjuustopiirakan. Tai siis vain yhden palan piirakkaa. Lisäksi energiajuomaa. Kolmannessa kohteessa siivosin ja laitoin parvekkeen kuntoon. Asiakas kantoi minulle ämpärillä vettä ja sain pestyä parvekkeen lattian. Parvekelaseja ei oltu saatu vieläkään toimimaan, joten menen elokuulla vasta ne pesemään ja laskutan vasta silloin.

Kotiin päästyäni soitin huomiselle asiakkaalle. Tämä leskimies halusi muistutuksen huomisesta käynnistäni. Toivotteli minua tervetulleeksi. Annoin hänelle aika-arvion siivouksesta näkemättä kohdetta (3 tuntia). Sisältää kolmen ikkunan pesun ja asunnon normi siivouksen. Saa nähdä meneekö arvioni pieleen?

Pojalta tuli taas viestiä: olivat koonneet ja purkaneet rynkkyjä. Eli rynnäkkökiväärejä. Asiat ihan OK-kunnossa, vaikka hiki virtaa.

Tänään satoi taas vettä. Ihanaa! Lämpötila ei ole kyllä paljoakaan pudonnut. Nyt illalla mittari näyttää vielä asteita 23. Huomiseksi on luvattu 28 astetta ja yöksi ukkosta.

Päivän onnistumiset:

1. Kesämekkoani kehuttiin eilen ja tänään

2. Nukuin oikein hyvin viime yönä

3. Kivat kahvittelut asiakkaan kanssa