Olin vakikohteessa klo 10.30 Tohlopissa. Paikalla oli koko perhe: vanhemmat ja neljä lasta. Nuorimmainen oli alle kaksi viikkoa vanha ja suloinen kuin mikä. Ajomatkalla ihmettelin kun auto ei viilentynyt vaikka kuinka lisäsin puhallustehoa. Tuuletus piti vielä kummallista ääntäkin. Luulin että autosta on ilmastointi nyt sitten rikki. Meinasin jo tilata huoltoon ajan.

Matkalla kohti seuraavaa kohdetta kävin Tesoman K-marketissa ja ostin salaattia ja energiajuomaa. Söin salaatin autossa ja luin samalla auton ohjekirjaa ilmastoinnin osalta. Siinä sitten huomasin että ilmastoinnin nappula olikin off- asennossa eli pois päältä. Jopa alkoi auto viilentyä kun nappula oli taas oikeassa asennossa. Illalla selvisi että tytär oli laittanut ilmastoinnin ajaessaan pois, koska hän paleli.

Päivän toisessa kohteessa oli vastassa perheen mies ja 4-5 kissaa. En ole vieläkään varma kissojen lukumäärästä, koska osa niistä on aina piilossa. Meinasin saada sydänhalvauksen kun yksi kissa hyökkäsi taulutelkkarin takaa. En nähnyt kissaa ja lähestyi telkkaria pölyimurin putken kanssa, tarkoitus oli ottaa kissankarvat telkkarin kohdalta pois. Kissa pelästyi (tv:n takunen on sen vakituinen piilopaikka) ja minä pelästyi.

Menin makuuhuonetta imuroimaan ja huutelin jo ovella: onko täällä kissoja piilossa? Ei vastausta. Mutta kun aloin imuroimaan sängynalustaa, kuului vain huiskis ja haiskis kun kaksi kissaa rynnisti ohitseni häntä suorana. Hyvin tuli kyllä siivottua ja sain vielä illalla kiitostekstarin asiakkaalta.

Kotimatkalla hain pojalle Kotipitsasta pitsan. Kiitteli kovasti. Syötiin vielä jäätelöt yhdessä ja sitten poika sai pakata inttireppunsa täyteen puhtaita vaatteita.

Illalla vein pojan rautatieasemalle. Lähti kohti Hämeenlinnaan klo 19.37 junalla ja oli perillä varuskunnassa hyvissä ajoin ennen ilta yhdeksää. Poika harmitteli kun korvia ja kurkkua särki. Annoin hänelle auringonhattua mehun kera ja sanoi että menee lääkäriin jos kipu ei hellitä.

Päivän onnistumiset:

1. Kaksi uutta työtilausta

2. Auton ilmastointi toimii taas ;-)

3. Huomenna puolittainen vapaapäivä