Tänään soitin asianajalle ja sain neuvoja. Voin tehdä raja-aidan kaadosta tutkintapyynnön poliisille. Asia voi edetä yleiselle syyttäjälle ja päätyä rikosoikeuteen. Silloin voi myös vaatia korvauksia. Asianajaja käski nyt vaan varmistamaan rajan kohdan, eli onko aita varmasti juuri rajalla.

Menin illalla tapaamaan yhtä tuttua miestä. Hän on jo eläkkeellä, mutta toimi aikoinaan kaupungilla mittaushommissa. Hän menee nyt tapaamaan entisiä työkavereitaan ja toivottavasti joku mittamies tulee tekemään gps-vehkeellään mittauksen. Meillä ei ole rajapyykkiä kadun varrella.

Poika pääsi bussikuskin inssistä läpi! Nyt uusi kortti on kuulemma voimassa vain koulun loppuun asti (30.5) ja varsinaisen kortin saa kun täyttää 21-vuotta. No, huomenna pojalla on sitten jo kuljetuskeikka: vie porukkaa Terälahteen. Iltapäivällä suorittelee sitten rästikokeita. Poika tuumasi ettei hän valmistu nyt keväällä ja minähän tulistui siitä kommentista. Nyt pitää vaan ajatella positiivisesti!

Kaverini poikkesi illalla miehensä kanssa kahvilla. Olivat vieneet kaverini pojan sairaalaan. Poika oli saanut palovammoja, kun oli mennyt aukaisemaan työkoneen jäähdyttäjän. Onneksi jäähdytysneste ei osunut silmiin. Kasvoissa, kädellä ja jalassa oli kyllä toisen ja kolmannen asteen vammoja.

Päivällä olin kahdessa työkohteessa. Ekassa raivasin kodinhoitohuonetta ja keittiötä. Neljässä tunnissa en saanut kauheasti aikaan. Kaappien päälisiä ei kyllä ollut pyyhitty varmaan vuosiin. Homma jatkuu ensi viikolla. Toinen kohde normaali vakkari. Perheen poika tuli kotiin ennen lähtöäni ja selvitti innoissaan jotakin Lego-nettijuttua.

Illalla myrkyttelin rikkaruohoja ja kastelin kesäkukkia. Tulostelin laskuja. Siinäpä ne iltahommat olivatkin.

Päivän onnistumiset:

1. Poika läpäisi inssin

2. Kuumuudesta huolimatta sain hommat tehtyä

3. Autohakua on levitetty kaveri- ja tuttavapiiriin