Poika tuli aamulla kotiin ja meni sitten heti suihkuun. Opettaja oli soittanut suihkun aikana ja poika yritti tavoitella opettajaa turhaan. Minä lähdin töihin vakiasiakkaan luokse Ruotulaan. Siellä odotteli taas terveiset: voisitko pyyhkiä keittiön kaappien ovet? Melkein joka kerta normisiivouksen lisäksi on ylimääräisiä työtehtäviä...

Ajoin Tammelaan ja sainkin autoni ilmaiseen parkkiin. Istuin autossa ja söin elisen pitsan jämiä. Sitten "uuden" asiakkaan luokse. Kyseli että löysinkö hyvin perille. Ei siis muista yhtään että olen käynyt hänen luonaan viime vuonna. Asiakas on 83-vuotias. Pari tuntia kului nopeasti jutustellessa. Siivosin keittiöstä kaikki kaapit. Seuraava käynti on torstaina.

Tulin kotiin ja poika heräsi siinä samalla sohvalta. Oli nukkunut pienet päikkärit eikä ollut koulussa ollenkaan. Voihan vietävä! Siskoni oli kysellyt poikaani kissojen ja koiran hoitajaksi hänen Lontoon matkansa ajaksi. Poika saisi ajella kouluun hänen autollaan Hämeenkyröstä päivittäin. Ei ehkä hyvä ajatus, mutta katsellaan.

Laitoin perunat kiehumaan ja katselin pojan kanssa yhdessä eilisen Harry Potterin. Kahvitkin tuli juotua siinä samalla. Teen nyt vielä illalla peruna-tonnikalasalaattia itselleni evääksi huomista varten. Resepti on vielä hakusessa, mutta ainakin näitä aineita siihen tulee: keitettyjä perunoita lohkoina, tonnikalaa öljyssä, silputtua sipulia ja punaista paprikaa, kaprista sekä uutuus kasviksia. Niin ja suolaa sekä pippuria.

1270582182_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Meidän Veera-kissa täytti tänään 14-vuotta. Sai lahjaksi 2,5 kiloa kuivamuonaa ja pehmolelun. Lelussa oli kissanminttua sisällä ja sehän sekoitti kissan pään. Päivänsankari istui sylissäni melkein koko Harry Potterin ajan ja kehräsi.

Päivän onnistumiset:

1. Mukava työpäivä, vaikka ennakoin päinvastaista

2. Rästilaskut on maksettu

3. Huomenna herätys vasta klo 8.45