Menin tyttären luokse ennen puoltapäivää, koska olin luvannut viedä hänet linja-autoasemalle. Tytär vasta aloitteli pakkaamista kun saavuin. Lisäksi oli menossa imuroiminen ja yleinen siivous. Bussi Helsingin lentoasemalle oli lähdössä klo 13.15 ja vielä tyttären kaverikin piti noukkia mukaan. No, joimme vielä kahvitkin ennen lähtöä. Sitten tulikin kiire! Tytär ja hänen kaverinsa ehtivät bussiin ja minä kävin vielä kotimatkalla tyttären asunnolla tarkistamassa että kaikki oli OK.

Iltapäivällä katselin pojan kanssa eilistä Uutisvuotoa ja söimme samalla myös eilistä makaronilaatikkoa. Yllytin poikaa mukaan kaverilleni sitä tietokonetta huoltamaan. Poika ei lähtenyt enkä halunnut asiasta riidellä. Joten kyläilin yksin. Ei me naiset edes yksissätuumin saaneet tolkkua koneeseen. Jospa poika huomenna tekisi kyläreissun? Kaverini kanssa juotiin kahvit, juteltiin kuulumiset ja suunnittelimme hänen olohuoneensa uutta sisustusta.

Minulla on nyt Focaccia-leivänjuuri tekeytymässä. Vaikka kello on jo vaikka mitä, niin aioin paistaa leivät. Saan niistä huomista evästä raivauskohteeseeni. Tässä resepti:

juuri:

1 dl ja yksi neljäsosa dl kädenlämpöistä vettä

1/2 pussia kuivahiivaa

1 tl sokeria

1 rkl vehnäjauhoja

Sekoita ja anna tekeytyä lämpimässä 10 minuuttia (peitä astia kelmulla). Taikinan pitäisi jo pulputella silloin.

Lisää taikinaan vatkaten 1 tl suolaa, 2 dl kädenlämpöistä vettä, 3 dl vehnäjauhoja ja puolidesiä oliiviöljyä. Vaivaa taikinaa ja lisää jauhoja. Taikina on valmista kun se irtoaa kulhosta. Saa kyllä jäädä aika löysäksi.

Peitä astia kelmulla ja laita lämpimääm vesihauteeseen kohoamaan kaksinkertaiseksi. Taputtele kohonnut taikina uunipellille ja voitele leipä / leivät oliiviöljyllä. Leivän päälle voit lisätä oliiveja, sipulia, aurinkokuivattuja tomaatteja, pekonikuutioita, juustoraastetta tms.

Kohota leipää 15 minuuttia ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Lämpö 225 astetta.

Päivän onnistumiset:

1. Tytär pääsi "ajoissa" Malesian matkalle

2. Kivat kahvittelut kaverin luona illalla

3. Mukava leppoisa sunnuntai