Poika pääsi taas kyydilläni työharjoittelupaikkaansa. Sama homma toistuu huomenna: onneksi työmaamme ovat olleet lähekkäin.

Ekassa vakipaikassani meni hommat vanhaan malliin. Perheen tytär tuli kotiin ennen lähtöäni äitinsä kanssa. Tätä ekeluokkalaista ehkä jännitti tulla kotiin kun minä olin siellä, äiti oli sitten turvana. Toisessa vakipaikassa oli perheen äiti kotona tekemässä etätöitä. Myöhemmin paikalle tuli isä ja poika. Asiakas kyseli jo alustavasti ikkunanpesuja.

Tulin kotiin ja join teetä. Sitten kissan kanssa päikkäreille. En nukkunut kunnolla, mutta hossakin horroksessa olin ennen kellon soittoa. Poika tuli kotiin ja kertoi työpäivästään.

Niin, illalla piti leipoa leipää. Ajattelin että en mene kauppaan vaan leivon itse. Selasin eri ohjeita, mutta aina puuttui jotakin tarveainetta: piimää, tuorehiivaa tai sopivia jauhoja. Oli sitten pakko käydä vielä iltamyöhään ruokakaupassa. Viikonloppuna viimeistään teen kyllä jotakin leipää ja mielummin oikein juuren kanssa. Juureen ei muuten saa laittaa suolaa, se lisätään vasta myöhemmin.

Tässä muutamia hyviksi todettuja ohjeita. Soodaleipä on helppo ja nopea, peltileipä myös ja rieskat onnistuvat aina. Hiivaleipä juurella on vielä kokeilematta.

Päivän onnistumiset:

1. Ehdin nukkumaan päikkärit

2. Leipäaineet valmiina

3. Taas Facebookissa lisää kavereita