Aamulla vein pojan työharjoitteluun ja muistutin että kysyy sitä kesätyöpaikkaa. Poika oli kysynyt ja häneltä kysyttiin millä aikajaksolla voisi olla töissä. Laittoi nyt illalla vastausta: ennen armeijaa ehtisi työskennellä kuusi viikkoa kesä-heinäkuulla. Uskon että työpaikka on varma 99,99 prosentin varmuudella.

Pojan luokka on suunnitellut luokkaretkeä toukokuulle. Koulun bussilla Ruotsin, Tanskan ja Saksan kautta takaisin Suomeen. Koulu maksaa matkat ja yöpymiset, itse pitää maksaa ruuat ja ostokset. Innostin poikaa matkalle.

Niin, minä olin töissä Peltolammilla nelisen tuntia ja sitten Tiiliruukinkadulla pari tuntia. Hommat ihan OK. Kotimatkalla kävin maksamassa monivetoni ja uusin lottoni. Söin eilistä nakkisoppaa ja menin kissan kanssa päikkäreille.

Juuri kun vaivuin uneen, poika soitti ja pyysi kyytiä kotiin. Tietysti lähdin häntä hakemaan. Katselimme yhdessä telkkarista dokumentin Papillonin tarinat.

Soitin illalla tyttärelle ja sovittiin että menen häntä auttamaan maalauksissa perjantaina. Huomenna minulla on kolme työkohdetta: Leinola, Tampellan alue ja Kaleva.

Päivän onnistumiset:

1. Laskuja tulosteltu ja maksettu

2. Pojalla hyvät mahkut kesätyöpaikkaan

3. Kesäajan väsymys hellittää jo hieman