Aamulla heräsin yhdeksältä kun kännykkä soi. Siellä mies kaipasi neuvoja elatusmaksunkorotukseen. Ex-vaimo uhkasi vetää miehen oikeuteen ja vaati siis korotusta elatusmaksuun. Ihan unessa, mutta yli kymmenen vuoden kokemuksella neuvoin miestä. Pakko sitten puhelun jälkeen nousta sängystä: aamu-unet oli jo pilalla.

Laitoin tammikuun tilipaperit kuntoon aamupalan jälkeen. Pissatin koiran ja lähdin kirjanpitäjän luokse. Itse "pääpiru" oli äänetön eli kärsi flunssasta. Asioitani hoiti nainen joka oli aika pihalla yritykseni asioista. Korostin että heidän on tänään ilmoitettava vuoden 2009 ajokilometrini ja päivärahat verottajalle. Lupasivat hoitaa asian. Tarkistimme myös ennakkoverolappuja ja suositus oli että maksan nyt määrätyt ja tarkistetaan asiaa kesällä.

Kotimatkalla kävin Lidlissä palauttamassa pulloja. Sain melkein kahdeksan euroa puhdasta rahaa. Edelläni oli kassajonossa nainen joka joutui jättämään puolet ostoksistaan hihnalle. Hänellä oli rahaa vain 12 euroa. Kummastutti kun ostoksissa oli vain eineksiä, pikkupurkkeja jugurttia sekä aktimelliä. Köyhä ostaisi kyllä ruokatarvikkeita: perunoita, sipulia, kaalia, sämpyläjauhoja, kaurahiutaleita jne.

Olin kampaajalla tänään. Leikkaus, värjays sekä kulmien että ripsien värjäys. Ripsivärjäys kirvelsi silmiä ja sitä en ota enää koskaan. Kulmat ja hiukset ovat ihan OK. Kokonaisuus maksoi 64 euroa. Juttelin kampaajan kanssa yhteisestä kirjanpitäjästämme. Kampaajan kuukausimaksu on 60 euroa (aika nivaska laskuja kuukaudessa) ja minun maksuni on 50 euroa. Minulta tulee aika minimimäärät kuitteja. Taas ketuttaa!

Illalla oli vakiasiakkaan luona. Juttelimme monista entisistä työkavereista. Kotimatkalla kävin ruokakaupassa. Tulin kotiin ja poika olikin jo saapunut sinne. Tuliaisena oli kassillinen likaisia vaatteita. Reissu oli ollut kuulemma kiva.

Päivän onnistumiset:

1. Uusi kampaus ja väri

2. Poika on taas kotona

3. Tiliasioita on selvitelty