Tänään piti olla se kiireinen vapaapäivä. Suunnitelma muuttui kummasti: olin kuin liimattuna nojatuolissa ja katselin telkkaria ainakin kuusi tuntia. Tallennettu leffa The Beach oli ihan OK. Sen lisäksi töllöttelin kaikkea sekalaista mitä nyt sattui telkkarista tulemaan. Tylsyttävää, mutta toisaalta hyvinkin päätä tyhjentävää touhua.

Tein sentään ruokaa tänään: jauhelihakiusauksesta tuli todella hyvää. Jauheliha sopii kiusaukseen paremmin kuin kinkku! Tänään muuten aloitin sen Chili Burnin käytön. Vielä ei ole tietenkään mitään vaikutuksia.

Illalla vein kirjanpitäjälle joulukuun kuitit. Samalla reissulla hain tyttären kaupungista hänen työpaikaltaan ja vein pikavauhtia Kaukajärven vaparille lentopalloreeneihin. Tytär sai lainaksi vedettävän matkalaukkuni. Huomenna tulee yliopistolle tilaamamme luomuruuat ja minä en ehdi kyytimieheksi. Tytär saa siis raahata perunasäkin ynnämuut bussilla kotiinsa.

Illalla jatkoin ruuanlaittoa. Ensin hain täydennystä ruokakaupasta. Tein ison kattilallisen siskonmakkarasoppaa. Osa siitä menee pakkaseen. Kokeilin nyt ekaa kertaa valmisfondia. Laitoin soppaan myös valkosipulia, chiliä ja nokkosta mukaan. Keittoja on mukava tehdä, kun siinä voi soveltaa ohjeita aika vapaasti.

Päivän onnistumiset:

1. Vapaapäivää tuli vietettyä rennosti

2. Ruokia on nyt valmiina vähäksi aikaa

3. Kaverit soittelivat illalla ja juttelimme mukavia