Poika oli käynyt Prismassa aamulla kahdeksalta. Osti minulle kolme rasiaa jäämerensalaattia. Eka rasia on jo avattu. Söin pari hyvää ruisleipää: päällä keitettyä kananmunaa ja jäämerensalaattia. Nam!

Aamupäivällä tuli yllätysvieras: ex-poikaystävä soitti ovikelloa ja tuli kahville. Toi tullessaan suklaata ja teki ennen sisääntuloaan vielä lumityöt. Olipa mukava jutella kuulumisia. Toivotin tervetulleeksi meille jouluksi, mutta ei luvannut tulla. Kutsuja on tullut niin monesta paikasta.

Lähdin hommiin keskustaan ja ajokeli oli todella huono. Perillä minua odotti lahjapaketti: viinipullo ja luultavasti suklaarasia. Perhe ei ollut kotona, ainoastaan koira oli seuranani. Lauloin sille joululauluja työn ohessa.

Kotimatkalla kävin Turtolan Mustassa Pörssissä. Ostin tyttärelle sauva- ja tehosekoittajan. Pojalle ostin ladattavan partakoneen ja Cittarista vielä käsineet. Meille kaikille ostin arpapaketit. Siinä meidän "lahjavuori".

Pieniä jouluhommia: pesin koneellisen pyykkiä ja vaihdoin petivaatteet sekä vessaan laitoin uudet käsipyyhkeet. Huomenna vielä jätepaperit, pahvit ja metallit keräykseen. Pikainen imurointi ja kynntilöitä palamaan, se on siinä.

Hain lähikaupasta varaamani kinkun ja tein ruokaostokset. Huomenna on vielä pakko poiketa: unohdin lanttulaatikon ja jauhelihan. Kaupan kassapoika kertoi että aikoinaan hänen työvuorossaan eräs rouva kävi kahdeksan kertaa aattona kaupassa. Unohti aina jonkun tärkeän jutun ;-)

Kinkku on menossa nyt yöksi uuniin. Toivottavasti herään ajoissa ottamaan sen pois. Riisipuurokattila on ladattu aamuksi, lisään vain maidon ja laitan kiehumaan. Sitten porkkanalaatikon teko ja paisto.

Hyvää Joulua Teille kaikille! Nauttikaa ruuasta ja vapaa-ajasta!

Päivän onnistumiset:

1. Kiva jouluvieras kävi kahvilla

2. Lahjat on ostettu ilman stressiä

3. Kinkku on menossa uuniin