Menin jalkahoitoon Kangasalle. Petyin kyllä hoitoon: jalkoja ei hierottu ollenkaan. Eikö hieronta kuulu normaalisti jalkahoitoon? Hoitaja leikkasi varpaankynnet ja vähän raspasi jalkoja. Siinä se oli. Hinta 45 euroa. Pahin juttu tapahtui lähtiessäni: esittelin kapeita kenkiäni ja kerroin että ne ovat silti mukavat jalkaan. Hoitaja otti kenkäni käteensä ja tutki sitä. Samassa huomasin (ja haistoin) että kengässä oli koiran kakkaa. Otin tyynen rauhallisesti kengän pois hoitajan käsistä. Olipa kengässä putsaamista: pyyhin sitä lumeen ja rotvallin reunoihin.

Join kahvit lääkäriaseman kahviossa ja juttelin entisen naapurini kanssa. Sitten kiirehdin kohti Tampellan aluetta. Siellä oli viimeinen käynti vakiasiakaan luona. Hommat ihan OK. Kauhean nälän takia siirryin vietnamilaiseen ravintolaan syömään. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Sitten menin Tuomiokirkolle "sokkotreffeille".

Sain nimittäin aamulla tekstarin yh-yhdistyksen puheenjohtajalta: hän ei ehtisi illan joulukonserttiin. Oletti että minä menisin ja niinhän tapahtuikin. Tapahtumaan oli ilmoittautunut vain yksi rivijäsen eikä kukaan hallituksen jäsenistäkään tullut paikalla. Aivan sattumoisin bongasin oikean ihmisen kirkon ovelta ja menimme yhdessä kirkkoon. Emme maksaneet ohjelmalehtisestä kahtatoista euroa, vaan kävelimme suoraan sisälle. Oli taas mukava tutustua uuteen ihmiseen.

Kotimatkalla nappasin tyttäreni kyytiin kaupungista. Kävin pikapikaa Sokoksella ja ostin uuden pullon Mivitotalia. Tytär viihtyikin täällä kotona yhteentoista asti ja poika kävi heittämässä siskonsa Kaukajärvelle ennen yötä. Laitoin treffikokelaalle sähköpostia ja kerroin kiireistä. Autolle on annettava huomenna talvihuolto, on siivottava ja laitettava joulua. Lisäksi on se kissojen hoito.

Päivän onnistumiset:

1. Nukuin aamulla yli kymmeneen

2. Koira on tehnyt tarpeensa ulos

3. Kiva ilta lasten kanssa: laittoivat Livin kanavat näkyviin