Päivä alkoi ihan mukavasti: olin vakiasiakkaan luona ja sain joululahjaksi belgialaista suklaata. Asiakkaan syöpäepäily oli ollut turha, mutta nyt hänellä epäillään kroonista leukemiaa. Kaikesta huolimatta hän oli hyvällä mielellä. Sain maksun siivouksesta käteisellä ja annoin hänelle kuitin maksuista. Kävin kotona syömässä ja lähdin kohti Peltolammia.

Ajokeli oli aika kauhea: liukkautta ja lumipyryä. Myöhästyin työkohteesta viisi minuuttia. Asiakas oli ostanut vaikka mitä pesuaineita ja tarvikkeetkin olivat hyvät. Mikä siinä oli siivotessa. Asunnossa ei ollut montakaan pölyhiukkasta, aivan kuin olisi siivottu juuri ennen käyntiäni. No, kolme tuntia siinä meni ja sitten matkasin tyttäreni luokse.

Pesin hänen pesuhuoneen ja saunan lattiat. Hapan pesuaine ja saumaharja toimivat jälleen. Joimme kahvit ja juttelimme mukavia. Vein tyttäreni Kalevan Prismaan talkoohommiin. Piti ostaa itselle jäämerensalaattia, mutta se oli loppu. Ostin sitten vain munia ja kahvia.

Illalla laitoin pojalle puuroa ja sain kaadettua maitotölkin jääkaapin sisään. Maitoa valui vihanneslokeroihin, otin ne pois kaapista. Pyyhin maitoa kaapista pois ja samalla sain pudotettua työpöydälle siiretyn vihanneslokeron lattialle. Siinä oli munia ja aika moni niistä meni rikki. Mikä sotku! Koira tietysti pyöri koko ajan jaloissa. Pääsi muutama perkele suusta!

Päivän onnistumiset:

1. Asiakas antoi suklaata joululahjaksi

2. Mukava uusi asiakas: kyseli vakisiivousta

3. Kiva kahvittelu tyttären luona