Aamu meni ihan hyvin. Kinkku tuli uunista pois klo 6.30 ja menin sitten vielä nukkumaan. Heräsin yhdeksän maissa ja laitoin riisipuuron "tulelle". Laitoin ruokia ja hyräilin joululauluja. Kävin kaupassa hakemassa unohtuneet tarvikkeet. Soitin tyttärelle, mutta hän ei vastannut. Ei vastannut edes tekstareihin.

Laitoin perunat kiehumaan ja porkkanalaatikon uuniin. Ostettu lanttulaatikko lämpeni perunoiden kanssa höyrykattilassa. Hain tyttären ja söimme yhdessä jouluruuat. Poika ei herännyt syömään. Tytär oli koko ajan pahalla päällä ja se tarttui minuun. Ruuan jälkeen menin nukkumaan ja samassa tuli itkukohtaus. Itkin itseni uneen ja nukuinkin sitten kolme tuntia päikkäreitä. Tytär teki saman homman yläkerrassa. Varmaan ilman itkuja.

No, sitten herättyä jaoin lapsille lahjat ja he olivat tyytyväisiä. Söimme suklaata ja joimme teetä. Poika kehui ruokia hyviksi. Kinkku muuten onnistui nyt hyvin. Kaikki oli taas hienosti.

Kaverini poikkesi illalla pihassa jutulla uuden miehensä kanssa. Pyysin heitä kylään huomenna. Ehkä tulevat. Lapseni menevät huomenna morjestamaan pikkusiskopuoltaan. Minä aloittelen ajopäiväkirjan tallennusta. Kääk!

Päivän onnistumiset:

1. Kinkku oli onnistunut

2. Lahjat olivat osuvat ja mieleiset

3. Tiskit on tiskattu