Nukuin puoleenpäivään ja sitten vein koiran aamupissalle. Koira tekee aina sekä pissan että kakan "lenkillä". Lenkki on siis retki talon ympäri. Nyt koiralla jumiintui kakka pyllykarvoihin. Minun oli pakko pyyhkiä sen takapuolta talouspaperilla. Kyllä yökötti.

Lähdin tyttären luokse ennen kolmea. Ensimmäiset tuparivieraat olivat tulossa kolmelta. Vein mukanani voileipäkakun, suklaapiparit, juustoraastetta ja keittiöjakkaran. Tytär oli leipomassa juustoteeleipiä ja oli unohtanut ostaa juustoraastetta. Tytär leipoi ja minä viimeistelin asuntoa vieraita varten: pyyhin pölyt, latasin kahvinkeittimen ja laitoin tarjottavat esille. Ensimmäiset vieraat olivat ex-anoppini, lasteni isän veljen vaimo ja hänen tytär. Joimme kahvia ja juttelimme mukavia.

Seuraavassa ryppäässä saapui molemmat siskoni, toisen siskon lapset ja yksi lapsenlapsi. Lisäksi poikani kummitäti. Hain kesken juhlien lähikaupasta lisää kahvia sekä tavallista- että Rooibosteetä. Tytär sai lahjaksi Muumi-mukeja, kukkia, astioita, spelttinäkkileipää, ruususuolaa ja koriste-esineitä. Olipa oikein mukavat juhlat. Naistenjuhlat kylläkin: vieraana oli tusinan verran naisia. Vanhin oli syntynyt vuonna 1930 ja nuorin 2007. Kun olin lähdössä, niin tyttären pari likkakaveria tuli vielä iltakahville. Huomenna juhlat jatkuvat illalla.

Päivän onnistumiset:

1. Oli mukava tavata ex-anoppi pitkästä aikaa. Oikeesti

2. Voileipäkakku oli hyvää, samoin piparit

3. Tytär lupasi parturoida huomenna koiran pyllykarvat