Aamupalana oli englantilainen aamiainen: paistettua pekonia ja kananmunaa paahtoleivän kera. Nam! Myöhästyin bussista ja sain nököttää pysäkillä melkein puolituntia. Ilma oli ihanan kirpeä, pakkanen nipisteli mukavasti poskia. Työkohteessa olin ennen yhtätoista ja hommat sujui OK.

Vaihdoin toiseen Tampellan alueen kohteeseen ja sielläkin kaikki OK. Kävin samassa talossa olevassa Marttojen myymälässä ja ostin kortin ja ruokaohjekirjan illan synttärisankaria varten.

Kävelin Sokokselle ja söin lohisalaatin. Salaatissa oli ehkä yksi lohenpala, mutta en jaksanut valittaa. Ostin Kauppahallin juustosopista kolmea juustoa lahjaksi ja ne pakattiin oikein hienosti. Kotoa nappasin vielä lahjapakettiin punaviinipullon.

Poika nukkui kun tulin kotiin. Kuulemma ei nukkunut, vaan lepäili hieman. Ei sitten jaksanut lähteä Ylöjärvelle serkkunsa synttäreille. Matkasin sinne yksin. Matkalla kuuntelin rauhoittavaa klassista musiikkia. Onneksi löysin pimeällä perille.

Juhlat oli oikein mukavat: kiva tavata tuttuja ja sukulaisia. Tarjottavat oli makoisat: mustikkapiirakkaa, tiikerikakkua, lohileipiä, lihapasteijoita ja keksejä. Minä askartelin päivänsankarin tyttären kanssa muovailuvahasta käärmeitä ja sinisen lumiukon. Lapsi oli oikein innostunut muovailusta ja niin minäkin.

Kotimatkalla oli hienoa ajaa autolla kun lumisade tuli kohti etulasia. Tunne ja näky oli sama kun kuuraketti kiihdyttää valonnopeuteen. Hiutaleet vain suihkivat silmissä.

Huomenna on aikainen herätys, kääk! Olen menossa kaverini kanssa Tampere-talolle yhdeksäksi Naisday-messuille.

Päivän onnistumiset:

1. Asiakaskysely Vantaalta: löytyykö vastaavaa palvelua heidän läheltä

2. Mukava sukutapaaminen

3. Nyt suihkuun ja sitten levolle