1251139556_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänään sain naapurilta kanttarelleja lahjaksi. Thaimaalainen rouva neuvoi minulle kastikeohjetta, kun kerroin että en oikein tiedä miten ne sienet valmistaisin. Kiittelin kyllä kovasti lahjasta. Myöhemmin rouvan mies toi minulle oikein kirjallisen ohjeen kastikkeen valmistuksesta.

1. Silppua sienet (reilu litra)

2. Paista pannulla 2-3 minuuttia (voin kanssa vai kuivalla pannulla?)

3. Lisää pilkottu sipuli

4. Ripaus sokeria ja Aromat-suolaa

5. Paista pannulla kunnes sipuli ruskistuu

6. Lisää vähän kermaa (jos haluat)

7. Vatkaa muna tai kaksi ja lisää paistokseen

8. Valmista kun neste on paistunut pois

Päivällä oli kaksi työkohdetta. Vanha pappa tarjosi minulle koko ajan täytelakritsia ja uutuusjuomaa. Kehui että juoma on Zetor-merkkistä. Totesin että sehän on traktorimerkki. Tosiasiassa juoma oli coca-cola Zeroa. Ihan hyvää! Asiakas kehui että kyllä on siistiä. Pesin tänään saunan ja pesuhuoneen ja lisäksi normi siivous. Makuuhuoneessa vaihdettiin huonekalujen järjestystä.

Toinen kohde oli vakiasiakkaani tyttären asunto. Ensin viikkasin pyykit ja sitten tein normaalin siivouksen. Pakkasin myös keittiön alakaapissa olleet "sadat" muovikassit pariin kassiin. Petivaatteetkin tuli vaihdettua. Katkaisin vessaharjasta varren kun puhdistin pönttöä. Kirjoitin viestin että tuon uuden harjan, kunhan kerkiän kauppaan.

Illalla meillä kävi porrasmies. Pyysin jo aiemmin tarjouksen yläkerran portaista ja nyt mies otti kohteesta mitat. Lupasi laittaa huomenna sähköpostia. Pyysin sekä yksinhuoltaja- että yrittäjäalennukset. Portaiden kohdalta on purettava madallettua kattoa ja ex-poikaystävä lupasi tehdä sen. Hänhän sen katonkin on tehnyt. Puhelimessa sovittiin että tulee lähiaikoina tekemään purun.

Huomenna on uusi asiakaskohde ja hammaslääkärissä käynti. Kaverini pyysi myös kahville ja tarjolla on mustikkapiirakkaa.

Päivän onnistumiset:

1. Uusi tarjouspyyntö sähköpostissa. Kummallista, etteivät viime viikolla tarjouspyyntöä kyselleet ole vastanneet vastaukseeni?

2. Sieniä ja ohje lahjaksi.

3. Hyvä ja touhukas päivä.