Ensimmäinen vakityökohde oli Nattarissa. Paikalla oli perheen tytär ja koira. Koira tervehti minua ihan innolla, emme olleet nähneet vähään aikaan. Tyttö lähti kaverinsa kanssa jonnekin. Työt sujuivat ihan OK, kunnes alakerran ovesta pelmahti jättikokoinen musta perhonen. Vai oliko se lepakko?

Pelästyin ainakin kauheasti. Suljin alakerran ovet ja annoin ötökälle aikaa piiloutua. Sitten oli pakko mennä hakemaan siivousvälineitä alakerrasta. Etenin kuin varas tai murhaaja: varovasti ja äänettömästi. En nähnyt enää elukkaa ja sain hommat loppuun.

Kotona pikainen lounastaminen ja kohti toista työkohdetta. Paikalla olikin perheen rouva ja hän yllättyi tulostani. Oli mahataudissa ja ihan sekaisin päivistä. Sovittiin että käyntini peruutettiin: en halua itselleni mahatautia. Tauti oli kyllä tullut rouvalle ulkomaanmatkan johdosta. Mutta silti.

Tulin kotiin ja menin tietokoneelle. Nyt huomasin että Helposti lasku ohjelmani ei toimi vieläkään kunnolla. Asiakkailla on pitkät viitenumerot, mutta ne ovat edelleen aina samat. Yritin soittaa tukeen, mutta se oli kiinni. Laitoin emailin ja odottelen vastausta.

Kolmas kohde (oikeastaan päivän toka) oli vuorossa klo 17.30. Poika lähti mukaan ja häntä nauratti olla "rallikuskin" kyydissä. Meille tuli ihan kauhea kiire ja minä ajoin kuin hullu. Paikalla oltiin täsmällisesti.

Vastassa oli mukava perhe: nuorimmainen oli neljä päivää vanha poikavauva. Poikani kanssa siivosimme tyhjän asunnon kunnolla. Poika pyyhki hyllyjä ja ovia sekä imuroi koko asunnon. Minä pesin saunan, uunin ja moppasin lattiat. Lisäksi vahasin muovimatot. Työaika kolme tuntia yhteensä. Laskutan vain neljästä tunnista, vaikka meitä oli kaksi tekemässä. Juuri tämä on yrittäjyyteni kompastuskivi: jos on mukava asiakas tai olen hyvällä tuulella, niin laskutan vähemmän.

Päivän onnistumiset:

1. Työtä on sopiva määrä.

2. Poika oli apuna ja taas arvuuttelimme radiosta tulleita kappaleita.

3. Huomenna saa nukkua piiitkäään.