Tätä piirakkaa tein pitkästä aikaa ja sehän oli todella maittavaa. Kannattaa kokeilla. Muuten tavallinen piirakka, mutta osa jauhoista on grahamjauhoja ja sitten maustetaan vaikka kardemummalla.
Kummitädin raparperitorttu
100 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 muna
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa (tai kanelia, piparimaustetta jne)
noin 5 dl raparperinpaloja (myös marjat käy)
Täyte:
1 prk kermaviiliä
1 muna
½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja sekoita kunnolla. Lisää yhdistetyt kuivat aineet. Taputtele taikina piirasvuuan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle raparperinpalat. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada seos raparperien päälle. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoa jäähtyneenä kahvin kera. Vaniljakastike tai jäätelö piirakan ohessa kruunaa kaiken. Nam!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.