1244564065_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Maalaukset alkoivat aamupäivällä. Poika oli ex-poikakaverini repsikkana: lähinnä piteli tikkaita pystyssä. Nyt on toinen pääty miltei valmis ja toista maalataan huomenna. Toivottavasti silloin ei sada vettä. Minä olen huomenna kahdella työmaalla joten saavat miehet työskennellä täällä keskenään.

Olen touhunnut ruokia ja kahvia kuin mikäkin. Joku kumma hoivavietti tai sitten se että äitinikin tarjosi työväelle aina hyvät pöperöt. Meillä on ollut voileipiä, jauhelihakiusausta punajuurisalaatin kera. Illalla tarjoan kahvin kanssa raparperipiirakkaa vaniljakastikkeen kera. Maalari oli ostanut itselleen pullon olutta. Ei kuulemma sitten pelota niin paljoa tuolla ylhäällä.

Minä maalasin yläkerran ikkunoiden puitteet sisältäkäsin ikkunassa roikkuen. Vähän sekin pelotti. Maalsin myös ulko-oven puitteet ja kynnyksen valkoiseksi. Maalilla saa kyllä hienoa tulosta: vanhakin näyttää uudelta.

Aamupäivällä kävi Eniron edustaja. Heitä tulikin paikalle kaksinkappalein: olivat kuin mormonit mustissa puvuissaan. Tarjosivat yritykselleni näkyvyyttä 1000-500 euron hintaan. Tyrmäsin ajatuksen ja kiirehdin heitä pois. Oli nimittäin kiire päästä maalaamaan.

Päivän onnistumiset:

1. Talon pääty on maalattu.

2. Mukavaa seuraa tuo ex-poikaystävä.

3. Poikakin ollut hommissa hyvin mukana.