1245006761_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Päivällä tein pitkästä aikaa "oikeaa ruokaa". Eli keitin perunoita. Kastikeaineita ei sitten löytynytkään jääkaapista, enkä jaksanut lähteä kauppaankaan. Onneksi pakkasesta löytyi valmista lihakastiketta. Kastikkeessa oli mukana sieniä, mutta poika ei huomannut niitä. Nälkäänsä syö näköjään kursailematta vaikka mitä.

Iltapäivällä soi ovikello. Siellä oli kommentaattorini joka tuli hakemaan raparperejä. Täysin outo ihminen minulle: eli arvaukseni meni pieleen. Kissamme sai pari herkkupakettia ja silti se lymyili varaston alla piilossa. Minä sain kukan (kuvassa), ja se on jo istutettu kukkapenkkiin. Kiitos Nandelle. Tosi hyvä juttu että raparperipenkkiä on nyt harvennettu. Taidan kerätä raparperejä myös itse pakkaseen ensi viikolla.

Lähdin iltapäivällä siskolleni kylään Kyrönlahteen. En saanut poikaa enkä tytärtä lähtemään mukaan. Ajomatkalla kuuntelin Juhani Töytärin luentoa CD:ltä. Joimme siskoni ja hänen miehensä kanssa kahvit. Siskon mieheltä oli vedetty ylähampaat pois ja hän oli aika erikoisen näköinen. On nyt liemiruualla pari viikkoa ja saa sitten tekarit. Loppuupa sitten kaikki kivut ja säryt.

Toinen siskoistani suunnittelee pihatalkoita. Siellä pitäisi koota telttatalli, kohentaa piharakennusta ja leikata ruohikkoa. Talkoot ovat vasta Juhannuksen jälkeen.

Tytär oli täällä kun tulin illalla kotiin. Hän oli ollut päivällä uuden kaverinsa luona. Tämä mies on kuulemma vain kaveri. Mies myy omakotitalonsa tiistaina ja muuttaa sitten Tampereelle. Miehen talossa oli kuulemma myös hälytysjärjestelmä. Kuulemma aika hankalakäyttöinen. Pitää odotella kuittausta ja sitten taas kuitata uudelleen. Luulen että mies on saanut väärät ohjeet. Me kokeilimme tänään meidän järjestelmää, jotta tytärkin oppisi sen.

Eilen vasta pääsimme pojan kanssa kokeilemaan tätä järjestelmää kunnolla kun lähdimme Viikinsaareen. Poislähtiessä painetaan nappia "ulos" ja kuitataan avainmollukalla. Ulosmenoaikaa on 30 sekuntia. Sama aika käytössä kun tulee sisälle ja hälytys on kuitattava pois. Kotiin tullessa järjestelmä pitää aika pimputuksen. Mutta hyvin se toimii.

Löysin taas pitkästä aikaa Zippo sytyttimeni. Se on juhlavuoden 1992 mallia. Zippo täytti silloin 60-vuotta. Sytytin on ollut minulla siis 17-vuotta ja toimii edelleen hyvin. Vaihdoin siihen uuden kiven ja latasin bensat sisään.

Päivän onnistumiset:

1. Raparperejä harvennettu ja samalla tavattu kommentaattori.

2. Mukava kyläreissu Ylöjärvelle.

3. Huomennakin saa nukkua melko pitkään.