Nukuin yhteentoista: heräsin kännykän muistutukseen "teetä avain". Piti käydä Cittarin suutarilla teettämässä autonavain, mutta se käynti jäi tänään tekemättä. Join juuri aamuteetä kun ex-poikakaveri soitti. Oli ollut Nääshallilla pelaamassa ja kertoi tulevansa kylään. Sehän sopi. Parin puhelun jälkeen sovimme että hän nappaa tyttäreni kaupungista mukaan.

Tein kiirellä pellillisen läpöisiä voileipiä ja keitin kahvit valmiiksi. Exällä oli hoitokoira mukana. Se oli yrittänyt näykätä tytärtä pari kertaa autossa. Tosi tappajan näköinen koira, rotua en kyllä nyt muista. Koira sai jäädä pihakeinuun kiinni kun me kahvittelimme.

Ex-poikakaveri ehdotti että hän voisi maalata taloni päädyt. Yläpäädyt ovat odottaneet maalausta jo useamman vuoden ja nyt on viime hetket menossa. Ehdotus sopi minulle erinomaisesti. Tytär kysyi miestä tekemään hänen parvekkeelleen lattiaritilät. Sekin homma onnistuu. Työt tehdään parin viikon päästä: maalaus ilmojen mukaan. Kävimme vielä yhdessä katsastamassa tyttären parvekkeen.

Sitten shoppailin tyttären kanssa Nekalan löytöliiterissä. Siellä oli sisustustaulut 50 %:n alessa. Ostin yhden taulun, tytär osti neljä. Lisäksi ostin kirjekuoria, sytytyspaloja, rännikauhan itselleni ja löylymyssyn tyttärelle. Tytär ei ole vielä "ehtinyt" omaa saunaansa kokeilemaan. Nyt voi testata sen myssy päässä.

Illalla leikkasin nurmikon. Leikkuri ei meinannut käynnistyä ollenkaan vaikka vetelin narusta vimmatusti. Sitten huomasin laitaa tulpanhatun kiinni. Jo käynnistyi! Leikkuu kesti noin kaksi tuntia taukoineen. Jätin lemmikit siementämään ja ojat ovat vielä leikkaamatta. Seuraavalla kerralla sitten siistimpi tulos. Vedin kyllä vielä trimmerillä rinteet ja talon nurkat siistiksi.

Hämmästyin kun naapurin pojan kaveri kysyi minulta saisivatko he vielä klo 21.00 hyppiä trampoliinilla. Ihan asiallinen kysymys ei mielestäni irvistelyä. Totesin että tottakai. Samalla kerroin että trampoliinin paikka olisi hyvä vähän syrjemmällä ja pojat siirsivät trampoliinia toiveeni mukaan. Hieno juttu.

Päivän onnistumiset:

1. Kiva yllätysvieras.

2. Mukava shoppailla tyttären kanssa.

3. Ruoho leikattu ja piha näyttää siistiltä.