Viime yönä näin todella pahaa unta: vanhin siskoni oli lyöttäytynyt yhteen yhden ikävän tuttavani kanssa. Heräsin levottomana ja toinen herätyksen syy oli levoton koira. Se käpsytteli jo seitsemän maissa rauhattomana. Vein sen ulos ja kova pissahätä sillä olikin.

Olin Pispalassa sovittuun aikaan. Pesin loput ikkunat ja tein normisiivouksen pikapikaa. Ennen seuraavaa kohdetta kävin Subissa syömässä. Kolmanteen kohteeseen menin klo 16.00. Töitä oli tänään seitsemän tuntia.

Sain asiakaskyselyn ja hyvin kärkevä se olikin. Kysyttiin ikäni, hintani, asuinpaikka, tupakoinko, koulutus ja se osaanko taitella siivousliinan. Vastailin kysymyksiin reippaasti ja huumorilla. Asiakas lupasi miettiä ja palata asiaan myöhemmin. Soitti tuntemattomasta numerosta, olisin tallentanut hänet nimellä Ränkkä enkä vastaisi koskaan hänelle. Tuskin edes soittaa. Hän hakee kyykytettävää kotiinsa.

Kotimatkalla kävin ruokakaupassa. Ostin valmiin torttupohjan ja kermaa. Mansikoita olikin kotona. Tein mansikka-kermatortun ja se olikin hyvää. Söimme sen melkein kokonaan lasteni kanssa. Tänään oli äitini syntymästä kulunut 80-vuotta.Huomenna on meistä eräällä nimpparit, nekin tuli nyt juhlittua.

Poika vei siskonsa illalla Kaukajärvelle. Minä tulostelin laskuja asiakkaille. Tänään menetin yhden asiakkaani: perheen rouva oli saanut lopputilin ja siivoilee nyt itse jatkossa. Menen heille vielä huomenna ja sitten maanantaina ikkunoita pesemään. Ovat käyttäneet jo kaikki kotitalousvähennykset tälle vuodelle remontin kera.

Päivän onnistumiset:

1. Heräsin aamutuimaan.

2. Kolme työkohdetta hoidettu aikataulussa.

3. Lasten kanssa kakkukahvittelua.