Sain nukkua pitkään ja sehän oli mukavaa. Työpäivä alkoi vasta klo 12.00. Olin kolmessa eri työkohteessa tänään. Ensimmäisessä sain asiakkaani hermostumaan oikein kunnolla.

Mielestäni hän ei ollut maksanut maaliskuun laskua. Huhtikuu oli OK ja nyt vein hänelle toukokuun laskun. Asiakas on erittäin tarkka monissa asioissa ja nyt hän näytti minulle oman tiliotteensa ja siinä lasku oli OK. Pohdimme että pankki on nyt tehnyt mokan. Asiakas sai hermostuessaan hengenahdistusta ja luulin että hän kuolee käsiini. Hänellä on käytössä lisähappilaite eikä hermostuminen paranna oloa, vaan päinvastoin.

Kotona tarkistin maaliskuun tiliotteen ja maksu olikin siellä kunnossa. Soitan huomenna asiakkaalle ja pyydän anteeksi. Harmittaa vaan ettei kirjanpitäjä ole pyytänyt minulta asiakkaan laskun kopiota. Käyn huomenna tai ylihuomenna kirjanpitäjän luona juttelemassa.

Toinen työkohde oli rutiinikäynti. Ketään ei ollut kotona, ainoastaan perheen koira makaili pojan sängyssä. Koirakaan ei enää korvaansa lotkauta käyntini takia. Nytkin huomasin sen vasta tunnin läsnäolon jälkeen. Hain ensiviikon asiakkaan avaimen Pyynikiltä. Ovat ensi viikolla lomalla Kiinassa ja minä käyn jossain välissä heillä siivoamassa.

Kolmas kohde oli mukava eläkeläinen Kalevassa. Oli taas mukavat jutustelut työn ohessa. Siivouksen ohessa pesin myös parvekkeen. Seuraavalla käynnillä pesen ikkunat. Tänään tuli pari kyselyä ikkunanpesusta. Tuskin kumpikaan toteutuu: toinen liian kaukana ja toinen keskustassa maksullisilla parkeilla. Molemmissa vielä parvekelasit ;-(

Päivän onnistumiset:

1. Rauhallinen ja rento aamu.

2. Aikataulu piti kutinsa.

3. Otan opikseni mokasta.