Olin aamulla klo 10.00 asiakkaan luona. Tuli tosi kiire koska juuri kotoa lähtiessäni uusi asiakas soitti ja kyseli ikkunanpesua. Vaikeaa samalla puhua puhelimeen ja pukea ulkovaatteita päälle. Tätä ikkunanpesua en edes haluaisi: parvekelaseja ja vielä Tampellan alueella (ei ilmaista parkkia).

Siivosin asiakkaan komerot: kaikki pois ja hyllyjen, ovien ja seinämien pyyhintä. Sitten kaikki samaan järjestykseen takaisin paikoilleen. Mukava asiakas, olisi tarjonnut minulle myös ruokaa. Hän nukkui tunnin verran tv-huoneen lattialla kun minä siivoilin. Annoin hänelle alennusta käteismaksusta.

Kävin kotona ja söin jääkaapista jämäruokia. Sitten kiirehdin Kaukajärvelle raivaussiivouksen viimeiseen kertaan. Siivosimme keittiön kaappeja ja tulostakin tuli. Ajaksi oli sovittu kolme tuntia, mutta sain lähteä jo kahden tunnin päästä. Vein tavaraa lähikaupan lasinkeräykseen ja Nekalan hyötyjätepisteelle. Jouluvalot voi kuulemma laittaa pienmetallikeräykseen, näin minua opastettiin kun kyselin asiaa.

Tytär soitti kyytiä ja kävin hakemassa hänet yliopistolta. Kävimme yhdessä Turtolan Citymarketissa ja tytär osti kahvinkeittimen itselleen. Vein tyttären takaisn yliopistolle luennolle ja matkasin kohti kotia. Kahvinkeittimen vein tyttären asunnolle ja kävin vielä ostamassa kissalle kuivamuonaa eläinkaupasta. Kaksi kiloa maksoi 25 euroa. Kallista, mutta hyvää ravintoa kissalle.

Kotona töllöttelin telkkaria jonkun aikaa ja sitten lähdin ruokakauppaan. Palautin pulloja Lidliin ja ostin jääkaappiin ruokia. Kotona olin tietokoneen äärellä pari tuntia. Maksoin laskuja ja tulostelin laskuja asiakkaille. Rähjäsin pojalle ja sitten pyysin anteeksi huonoa tuultani. Rähjäys kyllä laittoi poikaan vauhtia: vein jätepaperit kierrätykseen ja laskun postilaatikolle.

Poika on nyt saunassa ja minä menen sinne kohta. Oikeastaan koko saunominen ei huvita nyt yhtään. Ensin koiralle ruokaa ja ulkoilutus. Pyykit on pesemättä ja muutenkin huusholli ihan mullinmallin. Viime yön nukuin tosi huonosti ja tuntuu että seuraavakin yö menee samalla mallilla. Kääk!

Päivän onnistumiset:

1. Pärjäsin ilman päikkäreitä, vaikka aamulla väsytti ihan sikana.

2. Tytär on täynnä intoa uudesta asunnostaan.

3. Pojalla oli ollut hyvä koulupäivä.