Olin Hervannassa uuden asiakkaan luona klo 10.38, eli kahdeksan minuuttia myöhässä. Soitin ovikelloa muutamaan kertaan, mutta kukaan ei tullut avaamaan. Yleensä aina tallennan asiakkaan puhelinnumeron kännykkään, mutta juuri tätä en ollut tallentanut. Matkasin kotiin ja otin Mäkkäristä itselleni ja pojalle ruuat.

Pojalla oli tänään vapaata ja hän teki koulun rästihommia pois. Söimme ja katselimme tallenteita. Asiakas soitti minulle ja kysyi "mikset sää tullutkaan?". Selitin asian. Asiakkaalla on kuulemma huono kuulo ja ovikellon lisäksi pitäisi aina rämpsyttää postiluukkua että hän kuulee tulijan. Selitin etten tiennyt tätä juttua. Melkein haluaisin hyljätä tämän asiakaan kokonaan, mutta lupasin mennä ikkunanpesuun toukokuun alussa. Nukuin pienet päikkärit ennen seuraavaa työkohdetta.

Tampellan alueella olin kahden maissa vakiasiakkaan luona. Vastaanotin hänelle tuodun postipaketin: italialainen pöytälamppu. Vaihdoin petivaatteet, laitoin peukoneen päälle ja sitten ripustin pyykit kuivumaan. Tein toki myös normaalin siivouksen. Sitten menin kohti uutta asiakasta.

Asiakkaan mies oli minua vastassa. Ja mikä mies: oikein henki salpaantui kuin näin hänet. Todella hurmaava ja hyvännäköinen mies. Juttelimme siivouksesta ja sain avaimen asuntoon. Tänään pesin jo osan ikkunoista, lattiat on pesty remppamiesten jäljiltä ja homma jatkuu huomenna.

Poika lähtee huomenna kaverikseni. Hän saa pyyhkiä kaikki kaapit ja ovet. Minä pesen saunan ja loput ikkunoista. Tahranpoistoaineella pitäisi myös poistaa liima-, tarra- ja kynänjälkiä.

Päivän onnistumiset:

1. Yllättäen mahdollisuus päiväuniin.

2. Aikataulu pysyi kasassa.

3. Huomenna saa nukkua pitkään.