Heräsin aamulla jo klo 7. Poika lähti kahdeksaksi koululle ja sieltä ajoradalle. Oli läpäissyt kakkosvaiheen, mutta ajo-opettaja oli moittinut autoamme. Ei kuulemma menisi katsastuksesta läpi näillä jarruilla. Etu- ja takajarrut eivät ole tasapainossa ja auto perä lähtee siksi heittämään. Jarrut myös ravistavat.Tiedetään, tiedetään. Saa nähdä kuinka käy keväällä katsastuksessa?

Minä ehdin hyvin 9.20 bussiin. Kävelymatkalla oli tietyö, mutta kohteliaat kaupungin miehet siirsivät kuorma-autoa pois tieltä. Oikoreittini kulki työmaan läpi montunpohjan kautta, sieltä ne toisetkin kulkevat.

Uuden asiakkaan luona oli neljä kissaa ja yksi lisko. Onneksi se gekko oli terraariossa. Käärmeitä heillä ei ollut: tarkistin asian. Rouva (nuori neiti) lähti pois ja sinne minä jäin siivoamaan apulaisteni kanssa. Varsinkin yksi kissoista oli oikein villi. Sotki sitä myöden kun minä siivosin. Aika hulinaa! Pesin kolme koneellista pyykkiä ja laitoin pyykit kuivumaan. Homma jatkuu huomenna.

Kävin Elisalla kun pyysivät jo toista kertaa. Ennen Elisaa kävin salaatilla Sokoksella. Savulohisalaatissa ei ollut kuin kolme pientä palaa kalaa. En jaksanut enkä ehtinyt valittaa. Tämä salaatti on vielä listan kallein. Kyselin Sokokselta Sharon Osbournen elämänkertaa, mutta sitä ei ollut myynnissä. Bongasin nimittäin asiakkaan kirjahyllystä tämän kirjan ja se vaikutti kiinnostavalta.

Eipä Elisalla ollut mitään hyvää tarjousta yrittäjälle. Mutta tulipahan käytyä. Matkasin bussilla kotiin ja olin siellä noin vartin. Lähdin autollani Marttojen ruokakurssille. Kurssin aiheena oli kasvis- ja kalaruuat. Kurssilaiset saivat esitellä itsensä alussa ja minä röyhkeästi mainostin yritystäni. Se kannatti. Yksi kiinnostunut halusi käyntikorttini ja toinen tuli juttelemaan muuten vaan kaappien raivauksista.

Maha oli taas kuin pallo kun pääsin kotiin. Ihan vähän vaan maistelin tehtyjä ruokia, mutta sortteja oli ainakin kymmenen. Hyviä ruokia ja hyviä ohjeita. Minä tein kurssikaverini kanssa kalanyyttejä.

Päivän onnistumiset:

1. Mukava uusi asiakaskohde.

2. Bussilla oli kiva matkustaa.

3. Ruokakurssi oli antoisa.