Jouluvalomme ovat loppunsa edessä. Kuvan vasemmassa laidassa näkyy muutama valopiste. Alkujaan sarjassa oli varmaan 200 lamppua ja nyt enää 10 valoa toimii. Otin töpselin seinästä pois ja heitän valot roskiin. Sekaroskikseen vai ongelmiin?

Kävin aamulla suihkussa ja tein pikaruuaksi nakkipataa. Poika heräsi kun olin lähdössä tytärtäni hakemaan. Navigaattorin olin ladannut yöllä valmiiksi, mutta sehän ei käynnistynyt ollenkaan. Itseni lisäksi tytär ja hänen ex yrittivät käynnistää navia. Tuloksetta.

Nuoret ovat nyt erovaiheessaan aika riidoissa. Ilmaan on sinkoiltu lähestymiskieltoa, oikeuteen haastamista jne. Yritin puhua heille järkeä. Ex-vävy on tehnyt remonttia valmiiksi ja ensi viikolla tulee muutama asunnonvälittäjä arvioimaan myyntikohdetta.

No, painatin navigaattorin kanssa Turtolan Mustaan Pörssiin. Siellä yksi myyjistä sai siihen henkeä ja pääsimme matkaan. Muistutti vielä että minun olisi otettava varmuuskopio ja päivitykset navigaattoriin. Olimme kummipoikani luona ensimmäiset vieraat, vaikka mekin olimme myöhässä.

Kummipojan talo on aika kauhea, vanha rytöläjä. Todella haastava remonttikohde. Eipä käy kateeksi. Paikalle tuli ex-anoppini lasteni serkun ja serkkujen äidin kera. Aluksi tunnelma oli aika jäinen. Ihan kuin mykkien kokous.

Onneksi paikalle tuli lasteni siskon äiti molempien lastensa kanssa. Juttu alkoi luistamaan hyvin ja meillä oli oikeastaan ihan kivaa. Kahvittelun jälkeen lähdimme tuparikahville Vesilahdelle. Navigaattori opasti hyvin perille.

Vielä kolmas kyläpaikka illalla kotimatkalla. Kaverini oli tehnyt kinkkupiirakkaa ja paistanut valmispullia. Hänen koiransa pitäisi synnyttää viikon päästä. Koira oli aika hermostuneen oloinen.

Vein tyttären kotiinsa. Ovessa oli lappu tyttären exältä: varoitus ettei laattojen päälle saanut astua. Oli laatoittanut tuulikaapin lattian. Ex ei ollut paikalla, viime yönäkin oli ollut poissa. Toivottelin tyttärelle jaksamista. Hain ärrältä lainaksi Punainen paroni DVD:n.

Päivän onnistumiset:

1. Navigaattori alkoi taas toimimaan.

2. Mukavat kyläilyt.

3. Viikonloppu on aina mukavaa aikaa.