Tuntia ennen kuin työpäivän piti alkaa, asiakas soitti ja perui tämänpäiväisen työn. Oli kuulemma mahataudissa. Se siitä sitten. Homma jatkuu ensi viikolla, siis se raivaussiivous.

No, minä laitoin pesukoneen päälle ja siirryin tietokoneen äärelle. Aloitin kirjoittamaan lupaamaani lehtijuttua paikallisesta omakotiyhdistyksestä. Juttu on vielä kesken, mutta onpahan ainakin aloitettu. Keitin perunoita ja söin niitä jauhelihakäärylöiden kera. Lidlistä ostettuja, mutta kääryleet olivat yllättävän hyviä. Poika tuli koulusta jo kolmen maissa. Tein meille banaanipirtelöt.

Lähdin Sampolaan neljän jälkeen. Ruokakurssi alkoi viideltä ja sitä ennen se oli maksettava Akvaarioon. Hinta 21 euroa. Kurssilaisia oli paikalla 12 henkilöä, joista kolme oli miehiä. Myös opettaja oli mies ja hyvin pätevä ja mukava olikin. Hänen kauttaan voi ostaa kotiin illallispalveluja ja paljon muutakin. Teimme monta kanaruokaa ja söimme itsemme ihan pyörryksiin. Minulla on edelleen hyvin täysinäinen olo. Melkein tekee huonoa, vaikka ruoka oli hyvää. Minä tein kurssilla Cordon Bleuta, eli kananrintafileet täytettynä juustolla ja kinkulla. Ruokaa oli enemmän kuin jaksoimme syödä, joten sitä sai tuoda myös kotiin. Unohdin kaulahuivini Sampolaan, ehkä ehdin hakemaan sen huomenna.

Aamulehden toimittaja soitti aamulla ja haastatteli minua. Jutun idea on se, onko korotettu kotitalousvähennys lisännyt siivoustöitä. Ja kuinka pian minulta saisi kotisiivouksen. Ilmoitin että kolmen viikonpäästä on ensimmäinen vapaa aika. Niin olivat muutkin haastatellut alan yrittäjät ilmoittaneet. Sitten vähän ajan päästä soitti toinen Aamulehden toimittaja. Hän kysyi voisiko jotakin asiakastani haastatella huomenna. Lupasin kysellä. Ja soitinkin huomiselle asiakkaalle, mutta hän ei ollut innostunut. Käski kysyä päättäjältä eli perheen rouvalta. Rouvaa en tavoittanut ja melko pian toimittaja soitti että ovat saaneet haastateltavan ja voisin unohtaa koko jutun. Luultavasti juttuun tulee kuitenkin yritykseni nimi esille. Ja se on kiva juttu.

Poika lähti vielä iltamyöhään kyyditsemään kaveriaan meidän paikallisesta pubista kaupungin toiselle laidalle. Varoittelin kelistä ja korostin että huomenna on kouluaamu. Huomenna minulla alkaa työt onneksi vasta klo 12.00 eli saan nukkua pitkään.

Päivän onnistumiset:

1. Yllättäen vapaapäivä.

2. Sovittu kirjoitus on jo alkumetreillä.

3. Kiva ruokakurssi illalla.