Nukuin puoleenpäivään. Laitoin riisipuuron ainekset haudekattilaan ja samalla napsautin saunan päälle. Aaah, ihana rauha ja hiljaisuus. Luin lehden ja join teetä.

Herättelin pojan ja komensin viemään koiraa pihalle. Itse menin saunaan ja löylyt oli tosi napakat. Sata astetta on ehkä liikaa, mutta vuolukivinen kiuas antaa kosteaa löylyä.

Kävin uuden asiakkaan luona Hervannassa. Olikin aika homma löytää oikea talo. Taloyhtiö löytyi hyvin, mutta sitten oikea talo siitä rykelmästä olikin hakusessa. Talojen ovissa ei ollut numeroita. Soitin yhtä ovikelloa ja sain ohjeet oikean oven löytämiseksi.

Sovimme että menen keskiviikkona pesemään ja vahaamaan lattiat. Arvioin työajaksi kolme tuntia. Vahasta pyydän asiakkaalta hinnan (yksi pullo 3,50 euroa). Lähetin tekstarin vakiasiakaalleni ja kerroin siirrosta. Jouduin nimittäin sumplimaan taas työaikoja ja siirsin heidän siivousaikaa päivällä eteenpäin. Vastaus tuli nopeasti: ei haitaa mitään, olemme Sallassa koko viikon. Hienoa että asiakkaat joustavat.

Ajelin kotiin ja otin pojan matkaan. Lähdimme kohti Hämeenkyröä siskoni luokse. Matkalla ostimme Mäkkärin luukulta kaksi Big Mac ateriaa. Minä ajoin ja söin samalla, olenhan jo siihen tottunut. Perillä menimme suoraan kahvipöytään jossa oli tarjolla täytekakkua ja kinkkupiirakkaa. Kyllä oli aika tyrnävä olo noiden syömisten jälkeen. Poika ajoi autoa kotimatkalla ja kuuntelimme samalla Knallia ja sateenvarjoa.

Päivän onnistumiset:

1. Mukava aamu: riisipuuroa ja saunomista.

2. Kiva tavata lähisukua.

3. Uusi työtilaus, vaikkakin kertaluonteinen.