Koiramme tuli aamulla ulkorappuset aika ryminällä alas. Ehkä se loukkasi jalkansa, koska illalla se horjui aika lailla. Ennen yötä se oli taas oma itsensä. Aika kova pakkaus tuo meidän Jussi.

Olin vakipaikassani klo 11. Perheen hiihtolomalaiset olivat lähteneen menoihinsa ja sain työskennellä rauhassa. Tiivistin työtahtia jotta ehtisin kaikki hommat joita tänään oli. Työnjälki ei kärsinyt nopeutuksesta. Ennen seuraavaa paikkaa kävin teellä Munkkimiehissä. Teen seurana oli ruisleipää paahtopaistin kera.

Seuraavassa kohteessa olivat kissat taas seurana. Vanhempi kissa on hyvin seurallinen. Leikin sen kanssa ja se nuoli kättäni. Juttelimme monet jutut. Kissa oli aika vaitonainen.

Kohti kolmatta kohdetta sakeassa lumipyryssä. Koko päivän on tullut lunta ja keli on ollut tuhruinen. Minä kyllä tykkään ajaa hankalissa ajo-olosuhteissa: ihan hienoa kun auto lähtee luisuun risteyksessä. Kunhan se vaan pysyy hanskassa. Vakipaikassani oli koko viikon posti eteisessä. Perkasin sen kolmeen kasaan: Hesarit, ilmaisjakelut ja tulleet laskut. Perhe lomailee Lapissa.

Tulin kotiin ja tytär olikin jo siellä. Aloin kuorimaan perunoita keittoa varten. Sain uunotettua tyttären näyttämään nopeaa perunankuorimismenetelmää ja hän kuorikin melkein kaikki potut. Keitto oli hyvää, mutta onko sikonmakkaroiden valmistuksessa tullut joku muutos? Vanhaan tapaan leikkaan makkarat paloiksi kiehuvaan keittoon, enkä lypsä niitä. Ennen se oli OK, mutta nykyään kuoret ovat muovia? Ikäviä klimppejä keitossa.

Tytär pääsi kyydilläni kotiinsa. Poika sai ulkoilutta koiran ja minä meni saunaan kotiin päästyäni. Tulin tietokoneen äärelle ja tulostin huomiset laskut asiakkaille. Huomenna on kaksi vakituista kohdetta.

Katselin telkkarista osan Satuhäistä, katson myöhemmin tallennuksen kokonaan. Häissä on tuttavaperheemme tytär. Pojan kaveri, eli morsiammen pikkuveli esiintyi edukseen jaksossa.

Minut haastettiin kertomaan inhokkiruuistani ja teen sen ihan justiinsa.

Päivän onnistumiset:

1. Hyvä työpäivä ja ruokailukin onnistui hyvin.

2. Sauna virkisti.

3. Koira tsemppasi kuntoaan.