Aamulla selkä oli jäykkä: kuin yhtä peltiä. Uuden sängyn osto on ollut jo pitkään suunnitelmissa ja se tulisi todella tarpeeseen. En ole vaan päättänyt siirrynkö yläkerran huoneeseen nukkumaan, vaan jatkanko alakerrassa nukkumista. Kissa nukkuu edelleen vieressäni öisin. Koira ei enää pääse hyppäämään sänkyyn eli se makailee vain lattialla.

Olin uuden asiakkaan luona sovittuna aikana, jopa hieman etuajassa. Heillä oli muutto vielä hieman vaiheessa ja huonekalujen siirtoa odotellessa pyyhin kaappien hyllyjä. Sain kuumaa kaakaota juotavaksi ja se oli oikein maitoon keitettyä. Tiskasin siinä sivussa meinaan sen kaakaokattilankin. Jäin yksin asuntoon kun muuttoporukka lähti viemään tavaroita. Työaikaa meni himpun verran yli kaksi tuntia. Laitoin laskuun kaksi ja puolituntia, minusta se ei ole liiottelua. Sentään sunnuntaityö ja omat aineet käytössä. Saa nähdä valittaako asiakas. Oikein mukava asiakas jälleen.

Tulin kotiin ja menin saunaan. Kylläpä löylyt virkistivät. Sitten tietokoneelle: tiliotteen ja laskun tulostus. Minimaalinen blogikierros: poika jo jonottaa taas tähän koneelle. Tarkistan vielä tammikuun tiliotteen, eli ovatko kaikki asiakkaat maksaneet laskunsa ja löytyykö omat ostokuitit. Huomenna vien koko läjän kirjanpitäjälle sen ajopäiväkirjan kera. Huomenna on kaksi kohdetta Kangasalla: uusi viikkosiivouskohde ja tutumpi raivauskohde.

Naapurista kuuluu taas meteliä. Perheen pojat ovat palanneet kotiin. Ovatko olleet huostaanotossa tai hoidossa, en tiedä. Mutta parin kuukauden rauhallisen jakson jälkeen sama meno taas jatkuu. Nyt pojilla on lumilinko käytössä. Ajelevat sillä pitkin pihaa ja ajavat lunta toistensa päälle. Saa nähdä on meidän talon seinä myös jo lumitettu. Ja tekevätkö he kenties rataa motocrossajoa varten? Viime kesänä moottoripyörällä ajelu pihassa antoi aihetta jo poliisille soittamiseen. Toivon tosiaan että koko porukka muuttaisi pois.

Päivän onnistumiset:

1. Mukava työkohde ja asiakas.

2. Sauna virkisti kummasti.

3. Starttirahan hakemus postiin.