Tänään tapahtui hieno juttu. Laitoin päivällä 50 euroa rahapuuhun ja kun tulin illalla kotiin, seteleitä oli kaksi kappaletta rahapuussa. Wow!

Tänään oli kaksi asiakaskäyntiä. Ensimmäisessä kohteessa perheen vanharouva oli aika sairaana. Oli jo kolme viikkoa sitten flunssassa, mutta nyt vielä pahemmassa. Ikää 80-vuotta ja vain yksi keuhko. Toivon että hän paranee pian. Rouva touhusi miestään keittämään minulle kahvia. Tuntuu että se kahvihetki on heille hyvin tärkeä asia.

Käväisin nopeasti kotona ja jatkoin seuraavaan kohteeseen. Siellä on raivaussiivous loppumetreillä. Ensi viikolla on viimeinen käynti ja tunteja on kasassa 18 kappaletta. Tänään siivosimme olohuonetta ja eilen oli eteisen vuoro. Roskiin meni taas tavaraa ja jätepapereita kierrätykseen. Rikkinäinen DVD-soitin odottaa autoni kyydissä vientiä Nekalan hyötyjätepisteeseen.

Siinä työntouhussa tulee aina juteltua kaikenlaista. Rouva kertoi sairastumisestaan ja lääkityksestään. Hän on sairastanut psykoosin ja nyt on lääkityksellä. Lääkkeet ovat muuttaneet hänen ulkomuotoaan tosi paljon. Lähinnä lihottaneet. Kyselin että miltä se psykoosi oikein tuntuu. Kuulemma harjaluuloja, ääniä omassa päässä jne. Ensimmäinen psykoosi on yllättävä, mutta seuraavan oireet osaa jo tunnistaa.

Toivottavasti minusta on ollut apua tälle henkilölle. Olen kehunut ja kannustanut häntä raivauksen ohessa. Hän taas kehui minua tänään tosi tehokkaaksi. Minusta asiakas on pirteämpi kuin ensimmäistä kertaa tavatessamme. Tänäänkin oli aloittanut siivouksen jo ennen tuloani. Pitkästä aikaa on myös kutsunut vieraita kylään. Hienoa.

Päivän onnistumiset:

1. Yhteydenotto tulevalta asiakkaalta.

2. Torstain asiakas lähetti (vihdoin) osoitteensa.

3. Tunsin että minusta on apua ja sain kehuja.