Olin uuden asiakkaan luona hieman etuajassa. Mies siellä odotteli lapsen kanssa ja anopinkin piti saapua paikalle. Allekirjoitimme kaikki kolme (anoppi todistajana) avaimenluovutuspaperin. Annoin miehelle ohjeet ostaa tehomopin ja Pledgeä. Seuraavaa käyntikertaa ei vielä sovittu: vuorotyön takia siivousaika tulee vaihtelemaan. Tulostin jo heille laskun ja ohjeen verovähennyksen hakemisesta. Olen aika nopea laskutuksessa, mutta muuten varmaan unohtaisin osan laskuista.

Tein oikein tehosiivouksen, vähän kuin joulusiivous. Matot pihalle jne. Lisäksi vaihdoin kolmeen sänkyyn petivaatteet. Olin arvioinut ajaksi kolme tuntia, mutta meni puolella tunnilla yli. Tulikin aika kiire kirjanpitäjän luokse. Matkalla hain Hesestä hampurilaisen ja käväisin kotona. Kirjanpitäjältä sain vielä tiedon että minun on tehtävä pikaisesti inventaario. Kaikki siivousaineet on lueteltava hintoineen. Eli nyt käyn sen järjestellyn siivouskaapin äärelle puteleita laskemaan. Teen listan ja käyn kaupassa katsomassa ne hinnat. Sitten meilaan tiedot kirjanpitotoimistoon.

Jatkoin matkaa seuraavan asiakaan luokse. Olin ihan puhki jo valmiiksi ja haukottelin reippaasti. Onneksi asiakas on pirteä rouva ja minäkin piristyi raivatessani taloa. Saimme yhdessä tosi hyvin aikaan siistiä jälkeä. Puolet olohuoneesta on nyt tiptop, samoin osa keittiöstä ja lapsen huone. Roinaa poistettiin ja tavaroita siirreltiin huoneista toisiin. Roskiin meni myös jätettä. Lopuksi vielä imuroin kaikki paljaana olevat lattiapinnat. Homma jatkuu kolmen viikon päästä.

Olin kotona vasta kahdeksan maissa. Pojalla oli ollut kiva työpäivä harjoittelussa. Hän oli ollut nyt naiskuskin repsikkana. Työharjoittelu päättyy perjantaina ja sitten alkaa taas opiskelut. Tein ison satsin hedelmäsalaattia. Saa poika syödä sitä huomennakin.

Yksi raivausasiakkaani laittoi sähköpostilla viestin käyntikertani siirrosta. Hän on tilannut kaappeja ja hyllyjä ja ne saapuvat vasta parin viikon päästä. Siirsin aikaa ja on tosi hyvä että hän on ostanut nuo tavarat. Nyt saamme laitettua asunnon hyvään kuntoon. Hammaslääkärini laittoi eilen tekstarin että heillä remontti viivästyy. Yritän saada hänellä käynnin mahtumaan kalenteriini parin viikon päähän. Luultavasti joudun siirtämään jonkun vakituisen asiakkaan aikaa. Hammaslääkärin kanssa kannattaa aina olla hyvissä väleissä.

Huomenna on tiedossa raskas päivä, vaikka se on vain kolmetuntinen. Saan raahata roskia piharoskikseen taas ihan simona. Kerrostalon toinen kerros, eikä hissiä. Asiakas ei juurikaan osallistu raivaukseen. Yritän kyllä huomenna houkutella häntä avukseni roskia kantamaan.

Työn jälkeen menen kosmetologille. Hän saa varmaan laittaa kaikkia tehonaamioita ja tippoja naamaani. Lisäksi mikrohionta ja mitä muuta nyt keksiikään. Yleensä olen käynyt kosmetologilla 2-3 kertaa vuodessa, mutta nyt käynnistä on varmaan vuosi. Varmasti taas nukahdan hänen käsittelyynsä, niin käy yleensä aina.

Päivän onnistumiset:

1. Riittävän pitkä työpäivä, brutto 182 euroa.

2. Paperit viety kirjanpitäjälle.

3. Odotan jo huomista lepohetkeä kosmetologilla.