Asiakas soitti heti aamusta. Olin menossa heille iltapäivällä. Tämä mies halusi että pyyhin heidän talonsa kaikki ovet: väliovet ja kaappien ovet. Lupasin tehdä niin.

Ensin menin kuitenkin vakipaikkaani Nattariin. Siellä oli tuttu yliystävällinen koira vastassa. Koira on oikea hössötössö. Pyrkii syliin kaiken aikaa ja heiluttaa häntäänsä kuin heikkopäinen. Ihana otus! Siivous meni ihan OK. Kohde on ihan kävelymatkan päässä, mutta menin autolla koska oli niin liukas keli. Kävellen olisin varmaan kaatunut. Hyvä tekosyy autonkäytölle.

Käväisin pikaisesti kotona ja söin. Sitten sinne toiseen vakikohteeseen. Mies oli jättänyt vielä lapun ovien pyyhkimisestä. Muuten ok, mutta sanamuoto vähän ärsytti. ”Voisitko normaalin siivouksen ohessa pyyhkiä kaikki ovet”. Mitään työtä ei voi tehdä ohessa, vaan siihen kuluu ihan oikeaa työaikaa. Rouva oli jatkanut lappuun että voisinko kirjoittaa ylös kaikki mitä olen tehnyt. Hän sitten jatkaisi tekemättömiä töitä. No, pyyhin ovia tunnin verran ja sitten tein normaalin siivouksen. Tosin hieman oikomalla: mattoja ei tuuletettu ja pölyt pyyhittiin kuivalla rätillä. Imurointi ja moppaus hätäisesti. Kokonaisaika kolme tuntia. Illalla sain kyllä kiitosviestin asiakkaalta.

Kaverini soitti ja kertoi että hänen koiransa on raskaana. Pennut syntyvät noin kuukauden päästä. Ultrassa näkyi neljä pentua, mahdollisesti viideskin on tulossa. Nyt pitäisi löytää henkilö joka on ollut koiran synnytyksessä mukana. Kaverini on nimittäin juuri pentujen syntymän aikaan matkoilla ja hänen äitinsä hoitaa koiraa. Tällä eläkeläismummolla ei ole kokemusta koiran synnytyksestä.

Laitoin tänään sähköpostia erään ilmaisjakelulehden päätoimittajalle. Lehdessä oli hyvä juttu kotitalousvähennyksestä, mutta jutussa oli puutteita. Siinä ei mainittu ollenkaan että vähennyksen saa myös siivouksesta ja kaappien raivauksesta. Lisäksi puuttui maininta kuinka tärkeää on tarkistaa että yrittäjä on ennakkoperintärekisterissä. Vähän taas tyrkytin itseäni tai siis yritystäni lehden palstoille. Toivottavasti yhteydenotto poikii ilmaisen mainoksen.

Huomenna on lyhyt työpäivä, noin kaksi tuntia. Menen Suoramalle tekemään eräälle papalle juhlasiivouksen. Hänellä on juhlat sunnuntaina ja talo on saatava siistiin kuntoon. Papan tytär tilasi minut. Olen käynyt siellä kerran aikaisemmin.

Päivän onnistumiset:

1. Kiitosviesti asiakkaalta.

2. Perjantai ja 13 päivä. Silti kaikki hyvin!

3. Aamulla saa nukkua piiiitkääään.