Yritin sekä eilen että tänään maksaa yhtä laskua Nordean verkkopankissa, mutta saan vastaan vain herjan että tunnus ja salasana eivät täsmää. Sama herja tulee sekä yksityis- että yritystilille. Mikä mättää? Täytyypä soittaa huomenna pankkiin.

Aamulla menin vakituisen asiakkaan luokse. Yleensä aina soitan ovikelloa ensin, vaikka menisin avaimella sisään. Nyt en soittanut. Perheen isä nukkui täyttä häkää sohvalla. Telkkari oli päällä, mutta äänet pois. Minä puuhastelin keittiössä jonkun aikaa ja sitten menin räpsyttelemään valoja olohuoneeseen. Toivottelin hyvät huomenet heräilevälle miehelle.

Kotimatkalla poikkesin Lidlissä ja ostin ruokaa. Kotona söin ja lähdin seuraavaan kohteeseen. Siellä kissat olivat piilossa. Ensin luulin että ne eivät ole kotona lainkaan. Mutta sitten ne tulivat esiin saunalta. Leikin niiden kanssa hetken aikaa. Siivous ihan OK ja jätin tuplalaskun asiakkaalle.

Olin jo kotona kun poika saapui työharjoittelusta. Hänellä oli ollut huono päivä. Viime viikolla hän oli nuoren kuskin repsikkana työharjoittelussa ja heillä oli kuntopyörä kolhiintunut kuljetuksessa. Eivät kertoneet asiasta työnantajalle. Asia oli tullut tänään esille ja asiakaan korvausvaatimus oli 1500 euroa. Koulun vakuutus maksaa sen, mutta poika (ja kuski) saivat satikutia. Minusta suurin vastuu on ollut tällä työsuhteessa olevalla kuljettajalla, eikä työharjoittelijalla. Tänään oli vielä pojan opettajakin työharjoittelupaikassa paikalla. Kaikesta huolimatta poika kysyy huomenna mahdollisuutta päästä firmaan kesätöihin. Saa taas peukuttaa.

Kävin pojan kanssa illalla tyttärellä ja hänen poikakaverillaan kahvilla. Vein tuliaisiksi Runebergin torttuja. Poika eheytti heidän tietokoneensa. Tytär aikoo ostaa kannettavan ja minä ”lupasin” ottaa heidän vanhan koneen itselleni. Uusi ovikello toimi hyvin. Siinä on 16 erilaista soittoääntä ja niistä kaksi on siedettäviä.

Huomenna olen menossa kampaajalle heti aamusta. Iltapäivällä teen yhden uuden työkohteen kaupungissa. Ehkä matkaan sinne bussilla: ilmaisia parkkipaikkoja ei ole siinä lähettyvillä ollenkaan. Onneksi tuleva viikonloppu on täysin vapaata aikaa. Tutkailin juuri kalenteria. Ei tässä saa tuudittautua ollenkaan hyvään työmäärään. Viikkotunnit on saatava vähintään 35:n. Tulevat kaksi viikkoa ovat vain 22 tuntisia, se ei riitä. Paras viikkoni taitaa olla noin 32 tuntinen.

Päivän onnistumiset:

1. Hyvä ja tasainen työpäivä.

2. Mukava iltavierailu.

3. Huomenna saan uuden pään.