Aamulla menin uuden asiakkaan luokse. Jälleen ihana asiakas odottamassa. Pihassa tapasin todella vanhan tuttuni. Oikeastaan hän on isäni sihteerin tytär ja enimmäkseen isosiskoni kaveri. Ovat tavanneet varmaan viimeksi 1980-luvulla. Juttelimme ja lupasin välittää tietoa siskolleni. Soitin siskolle uutiset illalla ja pyysin soittamaan ex-kaverilleen.

Työkohteessa oli ensimmäisenä edessä pakastimen sulatus. Kaappi tyhjennettiin ja sisälle laitettiin kuumaa vettä kattiloissa. Lisäsulatusta saatiin föönillä. Lisäksi siivosin vaatehuoneen ja imuroin parvekkeen. Välillä joimme kakkukahvit. Asiakas haluaa minut jatkossa viikkosiivoojakseen. Hän ei ole tyytyväinen nykyisiin: kaksi naista käyvät kauhealla kiireellä siivoamassa tunnin verran. He eivät varmaan ehdi juttelemaan niin kuin minä?

Kävin ruokakaupassa ostamassa valmiin voileivän ja ajoi seuraavaa kohdetta kohti. Siellä olikin perheen mummo vastassa. Hän oli lapsenvahtina kun vanhemmat olivat reissussa. Siivous sujui OK. Sitten joimme yhdessä pullakahvit. Oli mukava juttuhetki.

Kotona tein pojalle ja itselleni banaanipirtelöt. Poika oli aika väsynyt ja nälkäinen. Oli ehtinyt päivän aikana syömään vain yhden sämpylän. Huomenna on opettaja tulossa käymään työharjoittelupaikassa. Kehotin poikaa varmistamaan sitä kesätyöpaikkaa. Täytimme yhdessä hänen työharjoittelupäiväkirjaa.

Illalla kävin entisen työkaverini luona. Juttua riitti puolitoistatuntia taukoamatta. Menen hänen luokseen kerran kuukaudessa ja aloitus on lauantaina 21.2. Omakotitalo ja arvioitu siivousaika neljä tuntia. Hieno juttu!

Matkasin Tokmanille ja etsin sieltä pesuaineiden hintoja. Ostin samalla tyttärelle langattoman ovikellon, sen lupasin jo joululahjaksi. Hinta oli alle kuusi euroa. Samalla ostin pari flexdusteria ja muutamia pesuaineita. Joudun soittamaan huomenna Yellowserviseen jotta saan parin pesuaineen hinnat selville.

Poika kävi illalla saunassa,  minä en jaksanut. Huomenna minulla alkaa työpäivä kymmeneltä ja pojalla samaan aikaan. Tamperelaisen ilmoitusmyyjä soitti tänään. Hän kauppasi minulle vuoden ilmoituksia, mutta sovimme kahden kuukauden ilmoitukset: maalis- ja huhtikuu. Hinta 140 euroa. Sain tingattua aika hyvin.

Päivän onnistumiset:

1. Hyvä asiakas ja jatkossa vakituinen.

2. Kahvittelua mukavien ihmisten kanssa.

3. Vanhan työkaverin tapaaminen.