2202070.jpg

Tänään sain sitten ostettua sen navigaattorin. Nyt en jaksa perehtyä sen ominaisuuksiin ja alkaa kikkailemaan sen kanssa. Huomenna on paremmin aikaa tutustua tuohon uuteen opastajaan. Ostin mallin XL ja siinä tuli laukku ja laturit kylkiäisinä.


Päivällä kävin kahden uuden asiakkaan luona. Ensimmäiselle soitin ja kerroin myöhästyväni hieman. Auton sulatus kesti arvioitua pidempään. Kävin vaihtamassa tehokkaamman sisätilan lämppärin autoon ja johan alkoi lasit sulamaan huurteesta. Pakkasta oli päivällä kolmetoista astetta, mutta nyt illalla enää kahdeksan astetta. Turussa vasta kylmää oli ollutkin: 18 astetta ja merituuli siihen päälle. Kaverini oli tänään vieraillut Turussa työmatkallaan ja näin hän kertoi soittaessaan minulle. Soiton pääasia oli se että heidän tietokoneensa temppuilee. Taidan huomenna vierailla pojan kanssa heillä.


Niin ensimmäisen asiakaan luona oli aika paha tilanne. Tavaraa aivan liikaa siihen asuntoon. Sukulaisetkin kuulemma tuovat tavaroitaan sinne varastoitavaksi. Tilanne ei ole mahdoton, vaan haastava. Asiakas on oikein mukava ihminen ja tulimme heti juttuun keskenämme. Sovimme heti kuusi käyntikertaani, kukin kolmen tunnin mittainen. Asiakas kertoi ettei hän jaksa keskittyä kolmea tuntia enempää. Sosiaalitoimi antaa hänelle maksusitoumuksen ja auttaa näin raivausasiassa eteenpäin.


Kiirehdin seuraavan asiakkaan luokse. Hänellä ei ollut niin paha tilanne kuin edellisellä, mutta aika haastava kohde tämäkin on. Katsastimme myös kellarikopperon ja sieltä asiakas lupasi viedä muutamia tavaroita pois. Jotta tilaa tulee asunnosta poistettaville tavaroille. Sovimme kolme käyntikertaa, yhteensä noin viisitoista tuntia.


Kauhea nälkä iski ja päätin poiketa äkkiä kauppakeskus Veskassa. Siellä ei ole yleensä ollenkaan ruuhkaa, mutta tänään sitten oli. Jo parkkipaikan löytyminen oli vaikeaa. Söin Subissa leivän ja soitin tyttärelle. Menin heille kahville ja sitten lähdimme yhdessä ostoksille. Minä ostin sen navigaattorin Mustasta Pörssistä ja tytär osti yhden maton Kodin Ykkösestä. Vein tyttären kotiinsa ja sain heiltä yhden maton itselleni.


Vastasin Aamulehden sananlaskukisaan sähköpostilla. Kaikki vastaukset löytyivät. Täytyy kyllä tunnustaa että viimeiset haut tein netin keskustelupalstalta. Siellä oli oikein kisa keskustelijoiden kera. Linkki löytyy googlettamalla ”aamulehden kilpailu”.


Poika pääsi nyt kyyditsemään kaveriaan ja lupautui taas yöllä olla kuskina. Kaverilla oli käärme hoidossa kotonaan ja se käärme oli ollut myös poikani niskassa. Jaiks! Minä en kyllä uskaltaisi koskea käärmeeseen.


Päivän onnistumiset:

1. Navigaattori ostettu.

2. Kaksi uutta asiakasta ja käynnit sovittuna.

3. Aamulehden kisaan vastaus lähetetty.