Yllätin asiakkaani ja olin paikalla jo 10.15. Työssä kului kaksi tuntia: purin muuttoa varten pakkaamani astiat uusiin kaappeihin. Sovimme entisen asunnon loppusiivouksen keskiviikolle. Sitten alan joka toinen perjantai siivoamaan täällä uudella asunnolla. Ihana ja aivan tuliterä asunto: kyllä kelpaa pitää puhtaana.

Kävin Kauppahallissa syömässä mustaamakkaraa. Kirjoitin siitä myös jutun paikalliseen lehteen: olen nimittäin ”leikkitoimittaja” ja minulta odotellaan juttuja viikoittain. Yksi harrastukseni, ei palkkaa. Ostin kirjakaupasta uuden ajopäiväkirjan ja matkasin kotiin. Aamulla näin bussissa poikani lapsuudenkaverin ja juttelin hänen kanssa. On menossa armeijaan Parolaan kuten poikanikin. Menee vaan muutamaan kuukautta aiemmin. Käy nyt punttisalilla viikoittain ja innostui että ottaisi poikani kaverikseen. Lupasi ottaa ja nyt minä innostan poikaa siihen asiaan. Paluumatkalla bussissa näin tuttavani, joka on myös (puoliksi) yrittäjä. Meillä oli mukavat jutut koko automatkan ajan. Juttelimme tietysti yrittäjyydestä.

Kotona join teetä ja söin eväsleipäni. Sitten menin päiväunille ja sain yllättävän kaverin viereeni. Meidän kissa ei ole ikinä nukkunut vieressäni, mutta nyt se tuli oikein peiton alle. Nukuin reilun tunnin ja kissa oli siirtynyt viereiselle pöydälle jatkamaan uniaan. Ilmeisesti olin liikkunut liikaa nukkuessani.

Poika tuli kotiin kuuden maissa. Laittoi itselleen syötävää ja vaihdoimme kuulumiset. Poika on aina vaan innostuneempi työharjoittelupaikastaan. Hän aivan loistaa innostusta. Pakko hänen on saada kesätyöpaikka tästä yrityksestä.

Illalla tein kotihommia: niputin neljä kassia jätepapereita. Poika vei ne keräyspisteeseen. Siivosin kissanvessan ja tyhjensin astianpesukoneen. Huomenna olen menossa sekä raivaukseen että siivoukseen. Työpäivä alkaa klo 10.00. Pojalla alkaa työt klo 8.45.

Liityin tänään erääseen siskot-yhteisöön. Vielä on hakusessa yhteisön normaalit käytännöt viestien suhteen. Mutta eiköhän se siitä. Laitoin Puhdas Koti-lehteen mainokseni ja muistutin siitä että ovat luvanneet tehdä jutun yrityksestäni. Maksoin erääntyvät laskut yritykseni tililtä. Muutama asiakas ei ole maksanut laskuaan eräpäivään mennessä.

Salaisuus eli secret toimii. Olen jo puolitoista viikkoa suunnitellut hyvää syytä eräälle asiakkaalleni, siis peruutuksen suhteen. Tänään hän soitti ja perui itse tilauksen. Oikeastaan tilausta siirrettiin touko- tai kesäkuulle. Hyvä niin.

Päivän onnistumiset:

1. Kiva asiakas ja sopimus lisätöistä.

2. Mukavia juttuja bussissa.

3. Kissa oli unikaverina.